Разпитват обвиняемия за "Хемус" пред Гешев

12388
Разпитват обвиняемия за "Хемус" пред Гешев
Снимка: БГНЕС

Прокурори от градската прокуратура в присъствието на главния прокурор Иван Гешев разпитват Борислав Колев, обвинен в пране на пари за строежа на магистрала "Хемус". Той бе доведен в сградата на Съдебната палата в София.

Братът на задържания заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.  „След като се касае за такива суми и такива мащаби, дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Брат ми има информация, която е от значение за разследването”, посочи Иво Колев.

Гешев ще присъства на разпита на обвиняемия за парите за "Хемус"

Главният прокурор Иван Гешев ще присъства по време на разпита на обвиняемия по аферата "Хемус" Борислав Колев, съобщиха от държавното о...

"Тук съм, защото имам разрешение от наблюдаващите прокурори да присъствам на разпита по изричното настояване на обвиняемия и защитника му", коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който също дойде в сградата на Съдебната палата. Той посочи, че от служители на МВР е било поискано да не бъде протестирана мярката "задържане под стража", наложена на Колев.

"Ако това се беше случило, а то не се случи, той нямаше да бъде задържан. Ако беше изпълнено искането му да пътува в чужбина, може би съществуваше реална опасност лицето да се укрие", каза още Гешев.

"Споразумение по българското законодателство означава след приключване на досъдебното производство, съдът да одобри споразумение, което има силата на влязла в сила присъда, тоест лицето да бъде осъдено, а не да бъде смачкано делото срещу него. Тоест, ако лицето съдейства в момента на българското правосъдие при разпита от съответните наблюдаващи прокурори, това е само и единствено, защото българската прокуратура си е свършила работата", коментира още Гешев.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков също се срещна с Борислав Колев. По думите му част от имената, замесени в скандала, не са изненада за него.

Бойко Борисов се явява на разпит в МВР

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е привикан на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. За това съобщи самият той на бри...

Тричленен състав на Софийски апелативен съд отмени днес определението на Градския съд, с което на обвиняемия за пране на пари, свързани със строежа на автомагистрала „Хемус“ Борислав Колев, беше наложена мярка „домашен арест“. Вместо това САС наложи мярка „задържане под стража“ на Колев.

Мотивите на магистратите бяха, че към момента има обосновано предположение, че той е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение на 6 декември 2021 г. - бил е част от предварително обмислена схема за злоупотреба със сериозни финансови средства - обвинението е за 53 млн. лева, заяви съдът. Всички фирми, получатели на тези средства, са били представлявани от лица, пряко свързани с него или регистрирани с негово съдействие, констатира още САС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com