Сатиричен роман за Хитлер чупи рекорди

40457
Сатиричен роман за Хитлер чупи рекорди

Романът "Той отново е тук", появил се през декември, продължава да оглавява класацията за бестселъри на германския книжен пазар с продадени вече 400 000 бройки, съобщи БГНЕС по данни на Telegraph.

С черен хумор авторът Тимур Вермес събужда замаяния Хитлер в XXI век, като фюрерът е "забравил", че войната е свършила. И трябва да открива новости като джинсите, да настрои мелодията за звънене на своя смартфон - естествено, Вагнеровия "Полет на валкириите", и да се разочарова от факта, че предпочитаният от него имейл адрес Hitler89 вече е зает.

Реклама на шампоан с Хитлер разгневи турските евреи

Турска реклама на шампоан с разгорещения Адолф Хитлер е "огромна обида за човешките права" и трябва да бъде оттеглена, заявиха лидери...

На всичкото отгоре като се разхожда по улиците на Берлин, на фюрера му липсва грохотът на оръдията. Той не може да се приспособи към промените около себе си, пък и любимият и винаги готов да услужи Борман не е до него. Още по-лошо - никой не се интересува от хода на военните действия. А по будките неговият вестник „Фьолкишер беобахтер" е заменен от печатни издания на турски... И остава шокиран, когато взима един вестник и вижда датата - 30 август 2011 г. Собственикът на магазинчето за вестници е заинтригуван от човека, когото смята за професионален двойник. Представя го на свои познати продуценти на телевизионни предавания. И фюрерът скоро се превръща в звезда на пародия, която се върти из ютюб и на турско забавно шоу.

Въпреки критиките към творбата на Вермес, тя продължава да се радва на огромен интерес в Германия. "Той отново е тук" ще бъде преведена на английски и на още 16 езика догодина. Има слухове, че вече има и идея за създаване на филм по романа.

Редактор: Пламен Георгиев

 

Хитлер бил на кокаин

Нацисткият лидер Адолф Хитлер редовно употребявал кокаин, разкриха разсекретени медицински документи. Покойният диктатор използвал бел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com