Хокинг разкри най-интригуващата си тайна. Ето я!

22752
Хокинг разкри най-интригуващата си тайна. Ето я!
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският физик теоретик Стивън Хокинг разкри своята най-интригуваща тайна и любимата си песен, докато отговарял на въпроси на читатели на Reddit, съобщава Independent.

"Макар че имам степен доктор по философия в областта на физиката, жените остават загадка", отговорил Хокинг на въпроса, какво смята за най-вълнуващата тайна.

Intel отвори достъпа до гласовия синтезатор на Хокинг

Американската компания Intel отвори достъпа до програмата синтезатор на реч, благодарение на която прочутият физик Стивън Хокинг общува...

Също ученият съобщил, че любимият му филм е "Жюл и Жим" (1962) на Франсоа Трюфо, а любимата му песен е Have I Told You Lately на Род Стюарт. Хокинг също смята за забавен сериала "Теория на Големия взрив".

Освен това ученият се изказал за изкуствения интелект, който може да стане голяма опасност за човечеството и "да направи от хората мравки". Хокинг също се притеснявал за проблема "технологичната безработица" и растящото социално неравенство.

През юли Хокинг получил въпроси от читателите на Reddit, а отговорите им станали известни едва в последните дни. Забавянето се дължи на това, че поради здравословното състояние на учения той може да пише на компютъра няколко думи на минута.

Още в студентските години откриват рядко заболяване на Хокинг – амиотрофична латерална склероза, която изцяло приковава учения към инвалидното кресло. Хокинг общува със света чрез компютърна система и гласов синтезатор, разработени от компанията Intel. Системата анализира движението на зениците на учения и предлага подходящ набор от думи.

Стивън Хокинг и Юрий Милнер ще търсят извънземен живот

Руският бизнесмен Юрий Милнер и британският физик Стивън Хокинг обявиха, че са готови да вложат около 100 млн. долара в нова инициатива...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com