Жените са дискриминирани в интернет

9887
Жените са дискриминирани в интернет

Резултатите от проучване на разпространяването на електронните комуникации по света, огласено от гиганта в тази сфера Intel Corporation, показват, че жените и девойките са подложени на дискриминация при достъпа им до интернет, съобщава БГНЕС.

В момента 2,4 млрд. души по света имат достъп до мрежата. Но от 1,4 млрд. души, ползващи тази възможност, едва 600 млн. са жени, сочи проучването. То е направено с помощта на Държавния департамент и UN Women. Документът "Жените и мрежата" беше огласен в началото на двудневна конференция във Вашингтон и апелира към удвояване на броя на жените в мрежата до три години.

LinkedIn е новият Facebook

Маркетинговият потенциал на LinkedIn ще се разгърне с пълна скорост през тази година и бизнес мрежата ще замести до голяма степен в мно...

Достъпът до мрежата е много различен в зависимост от региона: в САЩ той е 78 %, а в Исландия достига 97 на сто. Но в Индия е едва 11 на сто, а в Уганда – 13%. Докато в развиващите се страни 23 % по-малко жени имат достъп до мрежата от мъжете, в региона на Субсахара разминаването достига 45%.

Според авторите на проучването увеличаването на достъпа на жените до интернет ще има сериозен икономически ефект с осигуряването на нови пазари с капацитет 50-70 милиарда долара.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...