Какви са ползите и вредите от есемесите във връзката

33171
Какви са ползите и вредите от есемесите във връзката
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Размяната на есемеси между партньорите увеличава интимността, но може да намали разбирането на чувствата на партньора при разговори лице в лице, установиха британски учени.

Лори Шейд и Джонатан Сандберг от университета "Бригам Янг" изследвали навиците за изпращане на СМС-и на 276 младежи. 38% имали сериозна връзка, 46% били сгодени, а 16% били женени.

Липса на оргазъм - психологически проблем

На Запад бяха проведени изследвания с участието на пациенти от специализираните клиники, съобщава електронното издание sex-news.ru. Ока...

Участниците в изследването приемали много сериозно текстовите съобщения от партньора. Както при мъжете, така и при жените изпращането на любовни съобщения било свързано със задоволство от връзката, то дори било по-голямо, отколкото при получаването им. Съобщенията са полезни и за "поддържането на връзката".

Авторите на изследването обаче подчертават, че "текстовите съобщения са лишени от важните загатвания при общуването лице в лице и могат да доведат до неразбиране. "При текстовите съобщения има ограниченост и не можете да видите широтата на човека, която трябва да видите", заяви Сандберг.

Изследването показва и различни източници за дигитално недоволство на партньорите, което може да доведе до проблеми помежду им. Съобщенията на жените, свързани с разрешаването на проблеми във връзката и преодоляване на различията, намаляват качеството на връзката. Мъжете се чувстват недоволни, когато изпращат мнозинството съобщения. Честото получаване на съобщения също е свързано с по-ниско качество на връзката.

"Чудим се дали това означава, че мъжете се откъсват и заменят разговорите лице в лице с изпращането на повече текстови съобщения. Може би, когато излизат от връзката, те изпращат повече съобщения, защото това е по-безопасна форма на комуникация. Не знаем защо, това е просто предположение", казват изследователите.

Изневеряват повече хората, които не са сигурни в себе си

Учените от университета във Флорида изследвали 200 млади семейства в продължение на четири години. В рамките на изследването участницит...

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com