Отслабване с шоколад и вино – ето как се прави

18687
Отслабване с шоколад и вино – ето как се прави
Снимка: iStock

Диетата с вино и шоколад, по-известна като Сиртфуд, е изключително актуална и днес, когато много жени имат проблеми с метаболизма и наднорменото тегло. 

За мнозина започването на диета може да е част от целите им за тази година. Някои от вас може да искат да отслабнат, а други да натрупат мускулна маса или просто да тренират, за да подобрят здравето си. Но независимо от целта, важна е мотивацията, пише bellaknowsbest.com.

Чудесен пример за това е Адел, която изуми феновете си през изминалата година благодарение на популярната диета Сиртфуд. Тя успя да свали цели 25 килограма.

Какво е Сиртфуд диета?

Диетата Сиртфуд е създадена от Айдън Гогинс и Глен Матен преди много години. На пръв поглед тя изглежда налудничаво, тъй като е разрешена консумацията на шоколад и червено вино. Другото, което диетолозите препоръчват, са храни, които активират производството на сиртуини ( вид протеини, които регулират клетъчното здраве). По-просто казано, те улесняват изгарянето на мазнини и не е случайно, че се наричат ​​още протеини на дълголетието.

Обикновено Сиртфуд диетата е с продължителност около 3 седмици. През първата седмица препоръчителният дневен прием на храна не трябва да надвишава 1000 калории. Това означава, че трябва да има само едно пълноценно хранене. Добре е да се пие сок, богат на сиртуини (поне 3 пъти на ден).

През следващите две седмици всеки ден може да се приемат до 1500 калории. На този етап вече са разрешени три пълноценни хранения – предимно месо със зеленчуци. Трябва да консумирате сок, богат на сиртуини ( хранителни вещества, активиращи сиртуин ) само веднъж на ден.

Списък с храни за първата седмица от диетата:

  • зеленолистни зеленчуци
  • цитрусови плодове
  • маслини
  • зехтин
  • червен лук

Консумираният шоколад трябва да съдържа най-малко 85% какао. За най-добри резултати трябва да пиете не повече от една чаша вино. Количеството вино и шоколад трябва да се определи според калориите в тях.

Списък с храни за втората и третата седмица от диетата

Има ли полезен шоколад?

Всеизвестен факт е, че шоколадът съдържа захар и разваля зъбите. Също така той е заклеймен от повечето диети, защото е висококалоричен ...

През този период е добре да се консумират животински продукти с ниско съдържание на мазнини, както и млечни продукти, морски дарове и зърнени храни (предимно елда).

Месото не съдържа сиртуини, но не бива да го изключвате от менюто си.Трябва да го комбинирате с храни, които са богати на сиртуини. Те включват:

  • целина
  • зеле
  • спанак
  • рукола
  • магданоз
  • цитрусови плодове и горски плодове
  • ядки
  • елда
  • сьомга

Какви са ползите за здравето от тази диета?

Спазвайки този хранителен план, ще си осигурите повече енергия и подобряване на метаболитните процеси, което подпомага изгарянето на мазнини.

Според създателите на тази диета тя ще ви помогне да отслабнете с около 3,5 кг. Само през първата седмица е възможно да свалите 1,5 кг.

Диетолог разби митове за алкохола и махмурлука

Британският диетолог Роб Хобсън разбива популярни митове за алкохола. Съветите му са публикувани в Essex Magazine. Според експерта мно...

Недостатъци на диетата

Диетолозите съветват да не се увеличава продължителността на диетата. Много от тях са на мнение, че тя има временен ефект и помага за прочистването на тялото, но не води до създаването на по-здравословни навици.

Въпреки това много хора разчитат на диетата Сиртфуд, за да загубят излишните килограми за кратко време без много усилия.

Важно: Статията е с информативен характер и не може да замести консултацията с диетолог или друг специалист! Преди да започнете диета, винаги се консултирайте с лекар, особено ако страдате от определено заболяване!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com