Събуей догони Макдоналдс по калории

34837
Събуей догони Макдоналдс по калории

На пръв поглед Събуей изглежда по-здравословният вариант на фона на Макдоналдс. Ново проучване обаче доказа, че тийнейджърите приемат еднакъв брой калории и в двете вериги за бързо храненене.

Научният труд, изготвен от експерти, членуващи в редица изследователски организации и институции, включително в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, разглежда навиците на 97 младежи на възраст между 12 и 21 години. Като любители на бързата храна, те били помолени да се нахранят с ястия от Макдоналдс и Събуей, които да платят със собствени пари, преди да вземат участие в експеримента.

Започнете диета днес, за да сте перфектни за плажа

Ако започнете диета днес, ще имате перфектна форма на плажа през лятото. Според британско проучване жените искат да свалят средно 5...

Общият брой на приетите калории бил сметнат на базата на информацията, качена в сайтовете на веригите. По този начин било изчислено, че всеки от участниците погълнал по средно 1038 калории в Макдоналдс и 955 – в Събуей. В отговор ръководителят на изследването д-р Ленард Лесър заяви, че "статистически погледнато няма никаква значителна разлика между двата ресторанта".

Клиентите "приемат твърде много калории и в двете вериги", предупреди той. Лесър отбеляза още, че хранителният профил на Събуей е малко по-добър от този на Макдоналдс, но храната на първата верига съдържа "три пъти повече сол от препоръчителното ниво на Института по медицина на САЩ", пише БГНЕС. Според труда сандвичите на Макдоналдс са по-малко калорични от тези в Събуей (572 срещу 784 калории), но когато става въпрос за пържените картофки и картофения чипс се наблюдава точно обратното (201 срещу 61 калории). Безалкохолните напитки в Мак също са по-тежки (средно 151 срещу 61).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com