Вижте най-странните села в света

16975
Вижте най-странните села в света

Може би си мислите, че в едно село не може да има нищо интересно. По света обаче има няколко малки населени места, които са наистина уникални. Например:

Селото, в което всички са с по един бъбрек

9-те най-ужасни града за живеене

Хората в големите градове в развития свят усещат как животът става все по-труден, но за тези в развиващия се той отдавна е такъв. Econo...

Хората в село Хоксе, Непал, са толкова бедни, че почти всеки е продал бъбрек, за да се издържа. Брокери на органи редовно идват тук, за да си набират донори. Често те дори лъжат хората, че след няколко години бъбрекът пак ще си порасне. Майка на четири деца казва, че е пътувала до голям град и е позволила да ѝ вземат единия бъбрек само срещу 2 000 долара. Трафикантите невинаги имат съгласието на местните. Понякога те ги лъжат, че ще им се направи друг вид операция. След това те продават бъбреците на хора от богати държави за много по-големи суми от тези, които са получили селяните. Всяка година в Непал се продават 7 000 бъбрека.

Селото, което си има изкуствено слънце

Виганела е малко италианско селце на 130 км от Милано, което се намира в най-ниската точка на долина. Околните планини буквално скриват слънцето и през зимата селото остава на тъмно. Местен инженер измислил да конструират огромно огледало, с което да насочват слънчевите лъчи към населеното място. През ноември 2005 година започва строежът, финансиран със 100 000 евро. Огледалото е с площ 40 кв. метра и тежи 1.1 тона. То е инсталирано на височина 1100 метра в планината. Огледалото се командва с компютър, като се обръща към слънцето. То е прекалено малко, за да освети цялото село, но осветява площада за около 6 часа на ден.

Селото, чието население страда от деменция

Най-странните къщи, които някога сте виждали (СНИМКИ)

Всеки има различни приоритети, когато си избира дом. И все пак повечето от нас се интересуват от квадратура, район, комуникативност на ...

Става дума за общност близо до Амстердам, Нидерландия. В нея живеят 152 пациенти, болни от деменция. Мястото е изградено така, че да изглежда като истинско селце. Жителите си имат площад, поща, парк, театър.

Кои са останалите най-странни села в света четете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com