X
 
 

ВНИМАНИЕ: Facebook отваря камерата на телефона ви без да ви пита

5841 0
ВНИМАНИЕ: Facebook отваря камерата на телефона ви без да ви пита
Снимка: Getty Images
Потребители откриха необичаен бъг на приложението на Facebook за телефоните на Apple. Оказва се, че при използване на социалната мрежа има ситуации, в които приложението започва да използва камерата на телефона без потребителят да знае и да е давал съгласие, предаде „Дъ Върдж“.

Хора в социалните мрежи изразиха притесненията си, че по този начин се нарушава личното им пространство.

Facebook променя логото си

Компанията „Facebook“ промени логото си, така че да се различава от логото на едноименната социална мрежа, съобщиха от упра...

Facebook ще плати глоба от 500 000 лири заради скандала с "Кеймбридж аналитика"

От Facebook побързаха да уточнят, че са наясно с грешката и съвсем скоро ще представят на „Епъл“ версия с поправен бъг.

Видеоклипове, на които се вижда как работи този бъг бяха пуснати в социалните мрежи. Този потребител, например, е забелязал необичайното държание на приложението докато гледал видеоклип от страницата на IMDB.

Друг потребител – уеб дизайнерът Джошуа Мадъкс също сподели видеоклип, на който се вижда, че камерата му работи зад използваното приложение и гледаната от него снимка.

Facebook прави радикална промяна в новините

Facebook се променя и ще предлага новини по различен начин. Тестовете на новата визия на най-популярната социална мрежа вече започнаха ...

По думите му той наблюдавал същия бъг на пет различни iPhone-a, като всички били с операционна система iOS 13.2.2.

От Facebook коментираха пред „Дъ Върдж“, че нямат данни видеоклипове и снимки, направени случайно по този начин, да са качвани в социалната мрежа.

Actualno.com

Етикети: