"ВиК Добрич" отговори: Световен рекордьор сме по намаляване на загубите на вода

2686
"ВиК Добрич" отговори: Световен рекордьор сме по намаляване на загубите на вода
Снимка: iStock/Guliver

"ВиК Добрич" успява да редуцира загубите на вода от 84,49% през януари до 81,15% през май. Това се казва в право на отговор на "ВиК Добрич" до медиите, след като по-рано днес беше разпространена информацията, че около 92% от водата на Добрич се губи по водопреносната мрежа в централната градска част на града.

Данните станаха известни от последните разчети на водното дружество, което е собственост на регионалното министерство. Като причината за огромните загуби се посочва остарялата инфраструктура. Тя е изграждана между 50-те и 70-те години на миналия век. Друга причина са почти ежедневните аварии.

Добрич се утвърди като световен шампион по загуба на вода

Регионалният министър Нено Димов и кметът Йордан Йорданов направиха първа копка от водния цикъл на Добрич през миналата година. Инвести...

"Понижаване на общата калкулирана загуба, която обичайно е в нива от порядъка на 90% до нива от 80,15% може да се определи като световен рекорд по намаляване на загубите на вода", се казва още в правото на отговор.

"Числата красноречиво говорят за това, че в условията на силно амортизирана водопроводна мрежа, продължаващи дейности по Интегрирания проект за подобряване на водния сектор в град Добрич, увеличена натовареност на екипите, ангажирани с отстраняването на авариите, "ВиК Добрич" успява да минимализира в оптимална степен действителните загуби на вода", пишат още от дружеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com