Близнашки: Ще предложим актуализация на бюджета след изборите

19470
Близнашки: Ще предложим актуализация на бюджета след изборите
Снимка: БГНЕС

Истината е, че положението е изключително тежко. Може само да се съжалява, че не се направи актуализация на бюджета. Това заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки при откриването на Националният съвет за тристранно сътрудничество, предаде агенция „Фокус”.

Той допълни: "Ще се наложи актуализация на бюджета и ще я предложим след провеждането на предсрочните парламентарни избори".

Близнашки: Актуализацията на бюджета става все по-належаща

Ключов момент беше създаването на Енергиен борд. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки на брифинг в Министерски съвет, преда...

Според Близнашки има три сфери, в които състоянието е изключително тежко – финансова сфера, банкова и енергетика. За енергетиката служебният премиер посочи, че положението е повече от тревожно.

„Натрупват се и тази година 900 млн. лева задължения, с тези тенденция дупката ще достигне 3,8 млрд. лева догодина”, заяви Близнашки. Той подчерта, че експериментът да се задържат цените на електроенергията се е оказа изключително вреден, тъй като са се създали илюзии в обществото.

"Ще трябва да извървим път на плавно покачване на цените", обяви служебният премиер. Именно затова е бил създаден Енергиен борд, в който всички заинтересовани страни търсят решение за минимализиране на загубите в тази сфера. „Трябва да постигнем известна стабилизация в тази сфера, защото хората са изключително чувствителни”, каза още Георги Близнашки.

Желанието на служебния кабинет е да успокои политическите страсти и да отиде към произвеждането на нормални избори, които да дадат легитимен резултат, който няма да се оспорва, както се случваше през последните години.

Близнашки: Орешарски не бе последователен в позцията си за актуализацията, но тя е неизбежна

Трябва да подготвим необходимата актуализация, защото тя е неизбежна. По-добре е да има едни основни положения, които да послужат на ...

Близнашки каза, че кабинетът му и той имали ясното съзнание, че основната им задача е провеждането на честни избори. "Не знам защо в печата мнозина се смятат за задължени да ми напомнят ролята на служебното правителство", коментира той, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика