БВП през 2015 г. ще нарастне - вероятно скромно

18260
БВП през 2015 г. ще нарастне - вероятно скромно
Снимка: БГНЕС

Основните икономии, които ще бъдат направени с актуализацията на бюджета, идват от Програмата за растеж на регионите. Там много проекти няма да бъдат реализирани. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. От думите му стана ясно, че единствено в Министерството на транспорта е открит разход, който не може да да бъде прецезиран. За това той ще бъде съкратен.

Новият министър в ефира на БНТ беше категоричен, че с актуализацията се прави корекция на наследството на едно лошо управление (визирайки кабинета Орешарски - бел.ред.). Той потвърди, че парите от актуализацията ще отидат за дейности като зимно поддръжане, изплащане в края на годината на възнаграждения в Министерството на културата и още разходи - в размер на почти 130 млн. лв. на разходите на МВР (отново за възнаграждения). 

Горанов: Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени в срок

Законовите срокове за изплащане на всички гарантирани депозити в КТБ ще бъдат спазени, държавата има готовност да осигури необходимите ...

Бюджет 2015

Рязкият спад на парите, които идват от еврофондовете, могат да притиснат икономическия растеж, призна Горанов. Той допълни, че вече се търсят заместители на тези чуждестранни инвестиции.

Догодина ще има икономически растеж на родната икономика, но той няма да е в рамките на това, което ни се иска. Една от причините за това е фактът, че икономиката ни е обвързана основно с Европа. А там нещата не се развиват особено последователно.

Сливането на НАП и Агенция "Митници"

На въпрос кога трябва да се случи сливането на двете приходни агенции - министърът отговори без колебание: "Колкото се може по-скоро". Той добави, че първо трябва да се направи анализ, който да доказва, че обединението ще донесе повече ползи, отколкото недостатъци.

Горанов "случайно" се видял с Пеевски, Кънев обещавал да не гласува за Борисов

Отношенията ми с ГЕРБ и г-н Борисов не са променени от 2008 година. Нямам отношения с Делян Пеевски, различни от тази среща от 2010 год...

Така или иначе, каквото и да е решението, обединението не означава освобождаване на хора, увери членът на втория кабинет "Борисов". Според него хора ще бъдат освободждани заради лоши практики, а не по политически причини.

Министърът коментира още, че има доверие на шефа на митниците Ваньо Танов. В допълнение беше обяснено, че не са обсъждани промени в приходните агенции като цяло. 

Работата с Божидар Лукарски

Министърът на финансите защити новия си колега от кабинета - министърът на икономиката Божидар Лукарски. По думите на Горанов това, че лидерът на СДС не е известен с икономическите си постижения, не значи, че ще е лош ресорен министър.

Това, което господин Лукарски може да направи, е да подобри инвестиционния климат. Надявам се, че знае как да го направи, коментира още Горанов.

Влади Горанов не трябва да се обяснява за срещите си с Пеевски, каза Цветанов

Тази коалиция е коалицията на стабилността. За пръв път от 22 години един човек става за втори път премиер. Това каза бившият вътрешен ...

Отношенията с Делян Пеевски

Министърът коментира и появилата се в публичното пространство снимка с депутата от ДПС Делян Пеевски от 2010 г. Той обясни, че не се е виждал със сина на Ирена Кръстева от този момент нататък.

"Появата на снимката в дните около съставяне на новото правителство има определена цел. Това цели да неглижира въпросът кой гласува Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС. Проверете кой е гласувал и ще видите, че това не е ГЕРБ и не е Владислав Горанов", коментира самият Горанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика