Не са виновни ЕРП-тата, виновна е държавата

23957
Не са виновни ЕРП-тата, виновна е държавата
Снимка: БГНЕС

Не са виновни ЕРП-тата, виновна е държавата. Това каза бившият министър на икономиката Румен Овчаров пред bTV. 

Аз тази супа вече съм я сърбал. При аналогичната ситуация по времето на Жан Виденов заради задържането на цената на електроенергията се стигна до режим на тока. Отрасълът в момента е пред колапс. Ако проектът "Белене" не беше спрян от правителството на Бойко Борисов беше продължен вече щеше да работи и да имаме допълнителна мощност. Сега сме в ситуацията, в която НЕК е в технически фалит, ако на ЕРП-тата не им се плати те ще осъдят държавата. В момента наблюдаваме хляб и зрелище, добрата силна държава срещу лошите ЕРП-та. Толкова ли е трудно да се види, че има закон в държавата и той трябва да се спазва, изтъкна Румен Овчаров. 

Цената на тока със сигурност скача след изборите

"Сегашната цена на тока може да издържи до изборите". Това заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, който беше гост в пред...

Според него това заиграване с цените на електроенергия е чист популизъм. Това, което прави Георги Първанов, е грешна битка в грешна територия и в грешен момент. БСП трябва да попречи на Бойко Борисов да се върне на власт. Това, което прави АБВ, е да попречи на БСП в тази цел, обясни Овчаров мотивите си да не се включи в проекта АБВ на президента Първанов. 

Има нещо много порочно в политиката на договорености и зависимости, визирайки коалицията на БСП и ДПС. Никой не е вечен в политиката, така че и тази коалиция рано или късно ще се разруши. Тъжното в България е, че политиката се прави на базата на популизма, не на креативните идеи. Хората са бедни и проблемите им трябва да се решават сега - това казва Сергей Станишев, но това не е пазарна икономика, завърши Овчаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com