Някой заблуждава екоорганизациите за Карадере, заяви Стойнев

20683
Някой заблуждава екоорганизациите за Карадере, заяви Стойнев
Снимка: БГНЕС

Инвеститорското намерение към застрояване на местността Карадере няма абсолютно никакъв статут. Нищо не може да се случи, защото ние трябва да извървим законодателството в екологичната му част. Някой заблуждава екологичните организации, че едва ли не строителството е започнало. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод поредния скандал, свързан със застрояване на местности по Черноморието, предаде "Фокус".

Стойнев предложи екологичните организации да създадат екологичен борд, който да наблюдава дали се спазва законодателството, като това няма да отмени ангажимента на държавата.

Стойнев: Кризата в Украйна спира преговорите ни за намаляване на цената на газа

"Кризата в Украйна спира преговорите ни за намаляване на цената на руския природен газ за България". Това заяви в „Седмицата" на ...

„Ако не се спазва законодателството, проект няма да има. Когато има инвестиция от 100 млн. лева, е важно България да има чуждестранни инвестиции”, каза още Стойнев.

По думите му е лъжа твърдението на бившия премиер Бойко Борисов, че сегашните управници са „забатачили” проекта „Южен поток”.

По предложение на българската страна преговорите по проекта „Южен поток” не се водят между Русия и всяка една от страните в проекта, а на ниво ЕС и Русия. По този начин диалогът е активизиран, смята Стойнев. Това бе стратегически ход, предложен от България, подкрепен от всички страни, през които минава проекта, и сега на техническо ниво продължават разговорите по този проект, допълни той.

Бойко Борисов продължава да мисли единствено за партийните си цели, не може да подкрепи нито една национална цел. Единственото, което го интересува, са изборите. Жалко, че България е имала такъв министър–председател. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, относно изявлението на Бойко Борисов, след срещата му с комисар Йотингер.

Стойнев: Цялата вина за енергетиката я носи ГЕРБ

Досега никога не съм обвинявал предишните управляващи за ситуацията в енергетиката, но след вчерашното изявление на народни представи...

Какво още каза министърът за "Южен поток" прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com