Нямам нищо общо с проекта в Карадере, заяви Георги Станишев

32525
Нямам нищо общо с проекта в Карадере, заяви Георги Станишев

Брат ми не ми е съдействал за проекта в Карадере. Това заяви архитект Георги Станишев, брат на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев.

Обществото е заблудено в това отношение – няма как и никога в нашето семейство не е имало решения „на маса”. Не мога да уверя по никакъв начин обществото, освен да го каза, подчерта братът на Сергей Станишев.

Бившият шеф на Агенцията по инвестициите: Законът позволява казуси като Карадере

Форматът на Закона за инвестициите в България е такъв, че лесно може да се използва, за да се нагодят критериите за даден проект и той ...

Участвах в първия проект в Карадере, в Бяла, когато бях поканен от ахритект Норман Фостър. Нито едно от селищата по този проект не се допираше до брега на Черно море в тази територия. Само едно беше изключение – селището „Марина”. Говоря за проект от годините 2006 – 2008 година, каза Станишев в предаването „Лице в лице”.

На въпрос дали сега зад новия, по-малък проект в Карадере, не стои същата фирма, Георги Станишев каза, че той и Норман Фостър са наети от фирма „ББТ”, която по-късно се преименува от „ББТ Проджект”. Точно промяната на името внася объркване, защото в името на моята фирма също присъства думата „проджект”, каза братът на Станишев. И добави – нямам нищо общо със сегашния проект за Карадере.

Георги Станишев добави, че първият проект в Карадере е стигнал до идея за пет селища, но само на идейна основа. Проектът тогава се провали заради рухването на пазара през 2008 година, обясни архитектът. Той беше направен от частни собственици на земя в областта на Карадере, каза Станишев. И добави – „Натура 2000” не забранява изцяло строежите. В периода 2006 – 2008 година „Натура 2000” я нямаше.

Всеки, който говори за „Натура 2000”, нека си прочете закона, категоричен беше Георги Станишев.

Собствениците на проекта в Карадере са спирани да строят на Шабла, казва журналист

През 2009 година същите собственици, които сега искат да строят в Карадере – „Рейнбоу Груп”, са строили на Шабла неза...

Архитект Станишев определи като „пристъп на лудост” коментар на бившия премиер Бойко Борисов, който каза, че Георги Станишев има имот покрай „Дюнигейт”. Нямам и един квадратен метър земя на българското черноморско крайбрежие, декларира Станишев.

На въпрос дали ще съди хората, които казват, че участва в Карадере, архитект Георги Станишев отговори, че „по скоро би им хвърлим един бой”.

Междувременно от стенограмата на последното заседание на Министерския съвет стана ясно, че икономическият министър Драгомир Стойнев е определил като срок за старт на инвестицията в Карадере на стойност 100 млн. лева месец септември тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика