Още 30 общини ще ползват европейско финансиране

4005
Още 30 общини ще ползват европейско финансиране

Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони от следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020 г.), предаде Стандарт нюз.

Това стана ясно след работни срещи на вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош в Брюксел. Разговорите бяха поискани от българска страна.

Общините са против незабавното разплащане на натрупаните задължения

Общините се обявиха против искането на финансовия министър Калин Христов за незабавно разплащане на натрупаните задължения. В писмото...

"Настоявахме всички общини да имат равен достъп при кандидатстването, като се промени дефиницията за селски район и се разшири териториалният обхват, за да се покрият „белите петна" в околностите на големите градове", каза Цанова. "Информирахме комисар Хан и комисар Чолош за промяната в дефиницията, която ще направим и получихме подкрепа", допълни тя. Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

"Общините ще трябва да си сътрудничат помежду си и да работят заедно с различни министерства, за да се разработват интегрирани проекти, при които ще се ползва най-рационално наличният финансов ресурс. Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата", каза вицепремиерът Цанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика