Софиянец декларира доход от 13 милиона

5414
Софиянец декларира доход от 13 милиона

Двадесетте най-богати българи са декларирали общо 114 млн. лева доходи. Това съобщиха от НАП въз основа на обработените до момента данъчни декларации за облагане на доходите, предаде Стандарт Нюз.

На първо място е столичанин, чийто доход е 13 млн. лв. Столичният бизнесмен е следван от пловдивчанин и варненец, като в топ 20 на най-богатите българи присъстват още добричлия, русенец, плевенчанин и благоевградчанин.

НАП продаде злато и сребро за четвърт милион

250 000 лева събраха данъчните при търг, на който продадоха златни и сребърни бижута. Ценните накити са конфискувани, тъй като са били...

1,212 млрд. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените годишни декларации в цялата страна. От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото. Останалите 870 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и др.

В същото време общо 60 000 българи са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение и по този начин да намалят дължимите от тях данъци. Общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лв.

Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци, клиентите на НАП могат да получат по телефона от Информационния център 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна. Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, банковите сметки и кодовете за вид плащане, е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg.

Редактор: Ая Косарова

НАП: Данъчната кампания приключва успешно

Общо 480 000 декларации са приети в цялата страна до 15.00 часа на последния ден от данъчната кампания, съобщиха от НАП, предаде БГНЕС....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика