Станишев не коментира конкретно казуса с ЕРП-тата

16151
Станишев не коментира конкретно казуса с ЕРП-тата
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в НЕК е трудна, още от началото на управлението бяха изнесени стряскащи данни от министър Стойнев. Това, което прави последователно и министерството, и ръководството на БЕХ, и НЕК е да възстанови активността на сектора, да овладее негативните тенденции, които бяха налице и са тежки. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по темата за енергетиката, предаде БГНЕС.

"Никой не си затваря очите. Защитават се интересите на държавата, за това чрез промени в закона се даде възможност ДКЕВР да вземе решения в полза на гражданите", допълни Станишев. Той заяви, че подкрепя усилията на министъра на икономиката. "318 млн. лева, които се дължат, трябва да бъдат изплатени. Да се надяваме, че ДКЕВР ще действа по закон, както и законът трябва да бъде спазван от ЕРП-тата. Сигурен съм, че има достатъчно информация в МИЕ и ДКЕВР, за да се намерят правилните решения", посочи лидерът на БСП.

Ще предложим утре Народното събрание да разглежда проект на декларация за Украйна. Нашият проект е внесен преди 10 дни, това е принципна позиция на България, която стъпва на принципите на международното право. Нищо ново нямам какво да добавя, каза още Станишев.

Надявам се политическите сили в парламента, защото има 3 проекта - на Коалиция за България, на ГЕРБ и "Атака", да проявят мъдрост и да постигнем максимално широко съгласие, защитавайки националния интерес на първо място. А той се изразява в това да бъде в рамките на европейската позиция, продължи Станишев. Ние имаме няколко условности, които няма как да се игнорират – наличие на 300 000 българи в Украйна, чиито интереси са много важни за нас. Второ, нашата икономическа обвързаност с Русия и доставките на газ, ние не се намираме в географските ширини на Англия. Нашите доставки почти изцяло идват от Русия и този проблем не се дължи на правителството, а на това, че например, че Набуко, за който аз подписах българското участие, беше провален не от нас. Трябва да отчитаме интересите и на българския туризъм, ние имаме около 600 000 туристи от Русия, близо 400 000 от Украйна. Ще работим за намиране на политическо решение на тази криза. От дестабилизация на региона, България е най-малко заинтересована, категоричен е Станишев.

Не дадоха ход на делото срещу Станишев

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев за загуба на секретни документи. Съдът разпореди преписъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика