Зелените обжалваха пред ВАС решението на правителството за "Карадере"

23850
Зелените обжалваха пред ВАС решението на правителството за "Карадере"

Политическа партия „Зелените“ внесе жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на Министерски съвет да предостави сертификат за приоритетен инвестиционен проект на офшорната компания „Мадара юръп“ АД. Дружеството е собственик на земя до плажа „Карадере“ и смята да го застрои, като по този начин има реална опасност да бъдат унищожени дюните в района, както и да се съсипе природата в едно от последните останали девствени кътчета по българското Черноморие, казват "Зелените".

От 14:00 часа утре, 3 април, на площад "Независимост" природозащитниците ще дадат пресконференция. Половин час по-късно ще заседава парламентарната Комисия по регионална политика, която ще разгледа промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Представители на "Зелените" ще участват в заседанието на Комисията и ще защитават предложените от тях промени, които могат да решат този и всички бъдещи казуси, свързани с опазването на уникалната природа по крайбрежието в съответствие с обществения интерес.

Дузина "зелени" защитаваха Черноморието в София

Около десетина души се събраха край езерото "Ариана" в София в обявения час за начало на протеста срещу застрояването на Черноморието. ...

Предложенията предвиждат да се спре всяко ново строителство в двукилометровата ивица (зони А и Б) от териториите по " Натура 2000" за опазване на защитени природни местообитания и видове. В тези двукилометрови територии от НАТУРА почти няма застроени места.

Част от предложенията на "Зелените" за промени в ЗУЧК бяха разгледани на заседанието на Комисията по регионална политика и местно самоуправление преди две седмици и бяха отхвърлени чрез гласуване „въздържал се” от всички политически сили. Друга част от текстовете ще бъдат разгледани на утрешното заседание на комисията. Въпреки че бяха отхвърлени от комисията, предложенията ще бъдат гледани и в пленарна зала, където могат да бъдат приети при наличие на добра воля от страна на политическите сили в парламента, казват "Зелените".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика