Дербито на кръга в Германия: летящ Дортмунд срещу ранени "бикове"

3709
Дербито на кръга в Германия: летящ Дортмунд срещу ранени "бикове"
Снимка: Getty Images

Време е за шестия кръг в германската Бундеслига. Голямото дерби там противопоставя съставите на два тима, които влизат в сблъсъка от коренно различни позиции. Борусия Дортмунд е на втората позиция с 12 точки - колкото има и лидерът във временното класиране Фрайбург.

Борусия Дортмунд ще брани преднината си срещу Байерн Мюнхен

РБ Лайпциг пък има само една победа след първите пет мача и по този начин заема 11-ото място в подреждането с едва пет пункта. Дербито с Дортмунд обаче е прекрасна възможност за "биковете" да осъществят старта на един обрат на целия сезон.

Коефициентът на efbet това да се случи и Дортмунд да загуби, рискувайки да бъде изпреварен от третия Байерн Мюнхен, който е с точка по-малко, е 2,45. Ставката пък за това Дортмунд да спечели е 2,80. Пазарът за равенство е оценен на 3,90. Домакин в срещата е РБ Лайпциг.

Именно домакините в тази среща са в серия от две поредни победи над този съперник. Ако обаче хвърлим поглед върху последните им пет директни сблъсъка във всички турнири, то тогава Дортмунд има преимущество - три победи срещу двете за "биковете". Във всички тези мачове резултатността е на ниво, като са отбелязани общо 22 попадения - средно по над четири на мач. Във всяка среща се е стигало до гол/гол.

Ще си спретнат ли поредно голово зрелище Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг?

Коефициентът на efbet за това и в този им дуел да има над 4,5 попадения в срещата е 4,20, докато за под 2,5 гола е 2,55. Съответно ставката за това и РБ Лайпциг, и Борусия Дортмунд да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,51, докато за няма гол/гол е 2,70.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com