Ел Класико е тук! Ранени Реал Мадрид и Барселона в жесток спор за Ла Лига

1417
Ел Класико е тук! Ранени Реал Мадрид и Барселона в жесток спор за Ла Лига
Снимка: Getty Images

Един от най-дългоочакваните мачове във футбола е тук: Реал Мадрид посреща Барселона на легендарния "Сантиаго Бернабеу". Двата отбора са с равен брой точки (22), но каталунците са първи в класирането заради по-добрата си голова разлика. Третият тим в испанската Ла Лига е с пет точки зад двата големи гранда, което значи, че евентуален успех в този двубой ще даде сериозно предимство на един от двата тима.

Ел Класико: Реал Мадрид и Барселона в безмилостен дуел

Те обаче не се радват на най-добрата си форма. Реал записа първо равенство в шампионата преди две седмици в мач, в който бе абсолютен фаворит. Освен това тимът завърши наравно и в последната си среща - с Шахтьор Донецк в Шампионска лига. Именно с най-престижния европейски клубен турнир идват и проблемите за Барселона. Каталунците са трети с едва четири точки и трябва да победят Байерн и Виктория Пилзен, а освен това Интер да не спечели и в двата си мача срещу тези съперници, за да може Шави и компания да продължат към елиминациите.

Коефициентът на efbet за това Реал Мадрид да се завърне на победния път е 2,35, докато успех на сметката на Барселона е със ставка 3,10. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,75. Двубоят между двата тима ще се състои в неделя, 16-и септември, от 17:15 часа българско време.

В последните пет официални двубоя между кръвните съперници се е стигало до три победи за Реал, едно равенство (за Суперкупата, която впоследствие "белите" спечелиха), както и един успех за Барселона. Все пак трябва да отбележим, че в два поредни мача столичани нямат победа над този съперник (три, ако брои и приятелския). Във въпросните пет срещи неизменно се стига до гол/гол с изключение на последната, в която каталунците надделяха с разгромното 4:0. Общо 18 попадения са вкарани за този период, което прави по средно над 3,5 на сблъсък.

Ще си спретнат ли Реал Мадрид и Барселона голово зрелище в Ла Лига?

Коефициентът на efbet и в този случай да се стигне до над 3,5 попадения в Ел Класико е 2,50, докато за под 2,5 гола в мача е 2,40. Съответно ставката за това и Реал Мадрид, и Барселона да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,55, докато за няма гол/гол е 2,60.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com