Гонитбата на върха продължава: Челси и Сити с визити на "вълци" и "свраки"

3798
Гонитбата на върха продължава: Челси и Сити с визити на "вълци" и "свраки"
Снимка: Getty Images

Битката през този сезон в английската Висша лига се очертава още по-ожесточена, тъй като към Манчестър Сити и Ливърпул се присъедини и Челси, който дори бе лидер, преди да запише няколко колебливи двубоя. След 17 изиграни мача от трите гранда с най-много точки са "гражданите" (41), следвани от мърсисайдци (40) и столичани (37).

Сити е окупирал върха във Висшата лига с убийствена серия

В 18-ия кръг от шампионата Сити гостува на Нюкасъл. Мачът е в неделя, 19 декември, от 16:00 часа българско време. Коефициентът на efbet играчите на Пеп Гуардиола да запишат осма поредна победа в първенството е 1,17, докато за успех в полза на домакините е 18,75. Равенството пък е оценено на 9,00. Сити се намира в убийствена форма, но преди последните си две срещи бе в серия от пет двубоя, в които неизменно допуска попадение в своята врата.

При последния си мач срещу Нюкасъл пък получи цели... 3 попадения. Но все пак спечели (с 4:3). Коефициентът за над 4,5 попадения и в тази им среща е 3,60, докато за под 2,5 е 3,10. Ставката пък за това и двата тима да отбележат е 2,30, докато за няма гол/гол е 1,70.

В друг мач от кръга пък Челси гостува на Уулвърхемптън. И той ще се състои в неделя, 19 декември, като също ще започне в 16:00 часа българско време. "Сините" са спечелили само един от последните си четири мача във всички турнири, но "вълците" имат един успех в последните си пет шампионатни двубоя, като са в още по-слаба форма от европейския клубен шампион.

РАЗКОВА ЛИ СИТИ НЮКАСЪЛ - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Челси ще търси формата си срещу неудобен в последно време съперник

Лондончани обаче нямат победа над Уулвърхемптън в двете им срещи от миналия сезон във Висшата лига. В първата "вълците" спечелиха с 2:1, а при втората двата тима не си вкараха и приключиха при нулево равенство. Коефициентът на efbet Челси да наруши тенденцията и да спечели е 1,62, докато за успех в полза на Уулвърхемптън е 6,50 (равенството е оценено на 4,00).

В двубоите на Томас Тухел и компания се стига до истински дъжд от голове. В шест поредни техни мача и двата отбора се разписват, а освен това са вкарани цели 30 попадения в последните им осем срещи във всички турнири (средно по 3,75 на мач). При "вълците" обаче ситуацията е точно на обратния полюс - само четири гола в последните им шест срещи. За последно имаше над едно попадение в техен мач на 6 ноември (загуба с 0:2 от Кристъл Палас).

Коефициентът на efbet стилът на Челси да надделее и да има над 3,5 гола в мача е 4,20, докато развръзка, подобна на последните срещи за "вълците" - под 1,5 попадения в мача, е оценена на 3,30. Съответно ставката и двата отбора да вкарат е 2,23, а за няма гол/гол е 1,75.

ЗАГУБИ ЛИ СЕ ЧЕЛСИ В ГЪСТА МЪГЛА - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com