Кой е по-по-най: Битка за величие в мегасблъсъка Манчестър Сити - ПСЖ

3666
Кой е по-по-най: Битка за величие в мегасблъсъка Манчестър Сити - ПСЖ
Снимка: Getty Images

Два от най-мощните грандове в световния футбол - Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, се изправят тази вечер един срещу друг в епичен спектакъл от груповата фаза на Шампионска лига. Битка за величие между два от фаворитите за трофея, но и битка, която може да осигури по-комфортен жребий в елиминациите на турнира.

Само една точка дели "небесносините" и "червено-сините" в подреждането в група А на Шампионска лига, където възпитаниците на Хосеп Гуардиола са събрали 9 точки в актива си, докато тези на Маурисио Почетино са с 8 пункта. Макар и да загубиха на "Парк де Пренс" в първия мач през септември, "гражданите" са в по-добра изходна позиция за първото място в групата.

На "Етихад" Манчестър Сити ще се нуждае от равенство, за да запази предимството си в подреждането кръг преди края на груповата фаза. Там английският тим ще се нуждае от победа като гост на РБ Лайпциг, за да обезсмисли резултата на ПСЖ в двубоя си с Брюж. "Принцовете" обаче едва ли ще отидат до Манчестър без да опитат да постигнат нова победа над прекия си конкурент и съответно да го изместят от първото място.

В първия директен сблъсък Сити отстъпи на ПСЖ с 2:0 като гост, след като Идриса Гай и Лионел Меси осигуриха комфортна победа за парижани. Оттогава обаче измина много време, а формата на двата отбора със сигурност се е променила. В последния си мач ПСЖ победи Нант с 3:1 в мач, в който Лионел Меси най-накрая отбеляза първия си гол в Лига 1. Манчестър Сити пък разби Евертън с класическото 3:0 и продължава да преследва лидера Челси.

За днешния двубой не липсват кадрови проблеми и в двата лагера. Пеп Гуардиола няма да може да разчита на младока Лиъм Делап, Бенжамен Менди, срещу когото тече разследване по няколко обвинения в сексуално насилие, Феран Торес и Кевин де Бройне, който даде положителна проба за коронавирус. Джак Грийлиш пък е под въпрос за срещата. За ПСЖ отсъстват Джанлуиджи Донарума, Юлиан Дракслер, Преснел Кимпембе, Серхио Рамос и Рафиня, а Маркиньос е под въпрос.

Какви са коефициентите преди Манчестър Сити - ПСЖ 

efbet дава 1.66 коефициент за победа на Манчестър Сити, 4.55 за равенство и 5.25 за победа на ПСЖ. За тези, които се колебаят между точния знак в дербито, efbet предлага залог "двоен шанс", където най-изкушаващ е коефициентът за Х/2 (равенство или победа за ПСЖ) - 2.25. "Играчите", които искат да избегнат риска от това срещата да завърши наравно, могат да прибегнат към "равенство няма залог". Там коефициентът за победа на Манчестър Сити е 1.30, докато този за победа на ПСЖ е 3.85 (ако мачът завърши наравно, залогът ви се връща обратно).

Атаката на Манчестър Сити определено функционира на високо ниво, след като в досегашните си четири мача от турнира е отбелязала общо 15 попадения. За сравнение: атаката на ПСЖ, в която блестят имената на Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси, е вкарала 8 гола. Защитата на парижани обаче е допуснала два гола по-малко от тази на Сити - пет срещу седем инкасирани попадения. От efbet предлагат 1.65 коефициент за над 2,5 гола в мача и 2.45 за под 2,5 гола. Коефициентът за залог "двата отбора да отбележат гол в мача" е 1.70.

КАК ЗАВЪРШИ ГОЛЕМИЯТ ДВУБОЙ - НАУЧЕТЕ ТУК!

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com