Колко далеч може да стигне Гришо? Залогът - исторически 1/4-финал на Ролан Гарос

4521
Колко далеч може да стигне Гришо? Залогът - исторически 1/4-финал на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна за втори път в кариерата си до осминафиналите в турнира от Големия шлем, състоящ се в Париж - Ролан Гарос. Освен това Гришо играе на тази фаза в надпревара от този ранг за първи път от 2021 година, когато го стори на Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Сега срещу него обаче стои много тежко изпитание.

Григор Димитров в спор за първи 1/4-финал на Ролан Гарос в кариерата си

Става въпрос за германеца Александър Зверев, който отстрани Франсис Тиафо, за да стигне тази фаза. Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да победи и за първи път в кариерата си да стигне четвъртфиналите на Ролан Гарос е 2,55. За първи път през това издание на състезанието пък хасковлията не е в ролята на фаворит, като ставката за триумф за Зверев е 1,59.

И двамата се представят доста убедително в турнира до момента. Григор Димитров все още не е загубил нито един сет, но трябва да отбележим, че поне на хартия се е изправял срещу по-леки съперници в сравнение с днешния си опонент. Зверев също не бе загубил сет, докато не се изправи срещу 12-ия в света Франсис Тиафо, който поведе в мача между тях, но остана единствено с този спечелен сет, въпреки че двамата минаха и през два тайбрека.

Григор Димитров срещу Александър Зверев: Кой ще надделее на Ролан Гарос?

Сблъсъкът между Гришо и Зверев е от вечерната сесия и ще започне около 21:30 часа българско време. Коефициентът на efbet за това българинът отново да спечели над 18,5 гейма е 1,84, докато за под 18,5 гейма на неговата сметка е 2,05. Съответно ставката пък за над 19,5 гейма в полза на Александър Зверев е 1,86, а за под 19,5 - 2,05.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com