Надал изненада всички в първия си мач на US Open: следва сблъсък с много опасен съперник

1864
Надал изненада всички в първия си мач на US Open: следва сблъсък с много опасен съперник
Снимка: Getty Images

Световният номер три в световната ранглиста при мъжете в тениса Рафаел Надал излиза за втория си мач на поредния турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Испанецът ще срещне коравия италианец Фабио Фонини на 1/32-финалната фаза от състезанието.

Надал се е устремил към 1/16-финалите на US Open

В първия си мач пък Надал се справи с Ринки Хиджиката в първия кръг. Австралиецът заема 198-ото място в световната ранглиста, но въпреки това, изненадващо или не, но успя да вземе сет на именития си опонент - първият такъв, като съответно поведе в резултата. Дали това показва слабост в играта на Надал, или испанецът ще си научи урока и ще подобри играта си - предстои да разберем.

Коефициентът на efbet за това испанецът да запише втори успех на тазгодишното издание на US Open и да се класира за 1/16-финалите е 1,11, докато ставката за победа на сметката на Фабио Фонини е 8,40. Двамата ще се изправят един срещу друг след часове - около 03:30 часа през нощта българско време.

Съперничеството между двамата се е обогатило значително през годините, като те имат над 10 сблъсъка помежду си. В последните им пет двубоя един срещу друг Надал взима успеха в четири от случаите. В едва два от тях се стига до това и загубилият да спечели сет.

От въпросните пет мача само един е на турнир от Големия шлем - последният, който се състоя през миналата година на Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Тогава Надал спечели с 3:0.

Колко сериозно може Фонини да затрудни Надал на US Open?

Коефициентът на efbet за това по подобие на миналия им двубой Фабио Фонини да не съумее да спечели нито един сет е 1,66, докато за това да спечели част е 2,20. Съответно пък ставката за това италианецът да спечели сет, но точно само един, е 3,95.

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

РАФАЕЛ НАДАЛ ТРЯБВАШЕ ДА ПРАВИ ОБРАТ - КАКВО СТОРИ, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com