Време е! Сблъсъкът, който ще определи последния участник на Мондиал 2022

2147
Време е! Сблъсъкът, който ще определи последния участник на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

Едно от най-очакваните и мащабни събития в целия свят е съвсем близо. Разбира се, става въпрос за Световното първенство по футбол, което през тази година ще се проведе в Катар. Както е известно от дълго време насам, то ще се проведе в необичаен период поради високите температури в страната - ще се състои през зимата, а не през лятото.

Кой ще е последният участник, класирал се за Мондиал 2022?

Ясни са и групите за Катар 2022, като остава само една въпросителна. Кой ще е отборът, който ще грабне последния билет за участие на големия форум. В междуконтинентална квалификация един срещу друг се изправят тимовете на Коста Рика и Нова Зеландия. А победителят печели привилегията да играе на Световното.

Коефициентът на efbet Коста Рика да победи е 2,05, докато ставката за успех в полза на Нова Зеландия е 4,80. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,15. Двубоят ще се състои в Доха. Той ще започне днес - вторник, 14-ти юни, от 21:00 часа българско време.

Ако двата отбора не успеят да се победят в редовните 90 минути, то тогава ще се стигне до две продължения от по 15 минути. Ако и след тях не бъде излъчен победител, изходът ще бъде решен след изпълнения на дузпи. При всички случаи едно е сигурно - днес ще стане ясен и последният участник за Мондиал 2022.

Коефициентът да се стигне именно до продължения и в тях Коста Рика да си осигури мястото на Световното е 10,00, докато да го стори, но след изпълнения на дузпи, е 11,00. Съответно ставката да се стигне до продължения, но там Нова Зеландия да грабне успеха е 20,00, а да го стори след дузпи - 11,00.

Нова Зеландия е в негативна серия от два поредни мача през този месец, в които, не само че не стига до успеха, но и дори не успява да отбележи (една загуба и едно равенство). Тимът се е изправял само веднъж срещу днешния съперник през този век. Това се случва през 2007 година в приятелска среща, когато губи с разгромното 0:4.

Ще спретнат ли зрелищен "финал" Коста Рика и Нова Зеландия в битка за Мондиал 2022?

Коефициентът на efbet и в този случай да има над 3,5 попадения е 5,80, докато за под 2,5 гола е 1,47. Съответно ставката пък за това и Коста Рика, и Нова Зеландия да успеят да отбележат в мача е 2,45, докато за няма гол/гол е 1,62. Трябва да се отбележи, че споменатите четири пазара важат само за редовното време на срещата.

ОЩЕ: КОЙ СЕ КЛАСИРА ЗА МОНДИАЛ 2022 - НАУЧЕТЕ ТУК!

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com