X
 
 

6000 нелегални мигранти са задържани в Турция за седмица

1091 0
photo of 6000 нелегални мигранти са задържани в Турция за седмица
Снимка: БГНЕС
Най-малко 6000 нелегални мигранти са задържани в Турция през последната седмица, съобщи Аналдолската агенция като се позова на източник от силите за сигурност, цитирана от БГНЕС.

Общо 1858 души са били задържани от жандармерията при различни операции в северната провинция Одрин и Киркалери, по границата с България и Гърция. Останалите са арестувани в крайбрежните турски провинции Чанаккале, Баликесир, Айдън, Измир, Мугла и Анталия, докато се опитвали да влязат в Гърция.

Гърция засилва бреговата охрана заради притока на мигранти

Гърция засилва бреговата охрана и разширява взаимодействието си с Европейската агенция FRONTEX и НАТО заради засиления приток на мигран...

Сред арестуваните мигранти има граждани на Пакистан, Конго, Сирия, Ираг, Афганистан, Тунис, Кувейт, Мароко, Туркменистан, Египет, Бангладеш, Индия, Алжир, Сомалия, Гана, Йемен, Еритрея и Нигерия.

Турция е ключова транзитна точка за нелегални мигранти, които се опитват да достигнат в Европа и да започнат нов живот, отбелязва вестник „Сабах“. Пред 2018 година 268 000 нелегални мигранти са задържани в Турция, сочат данните на вътрешното министерство на страната.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители