Бежанци избягаха от Норвежки лагер, за да не бъдат депортирани

4565
Бежанци избягаха от Норвежки лагер, за да не бъдат депортирани
Снимка: Getty Images/Guliver

Повече от 40 мигранти са избягали за последните няколко дни от центъра за търсещи убежище в град Вадсьо в Северна Норвегия, опасявайки се от депортиране от скандинавското кралство, съобщили от администрацията на центъра пред норвежкото издание Verdens Gang, пише ТАСС.

Още няколко десетки мигранти пристигнали през територията на Русия в Норвегия и намиращи се в Хиркенес, обявиха гладна стачка в понеделник в знак на протест срещу плановете на норвежкото правителство да ги върне обратно в Русия.

Руска медия: В Норвегия си купуват повече оръжие заради бежанците

В приграничните градове на Норвегия е отбелязан ръст на продажбите на огнестрелно оръжие заради наплива на бежанци, съобщава руската ин...

Властите на Норвегия отбелязват, че Русия попада под определението "безопасна трета страна", където мигрантите са могли да потърсят убежище, но не са се възползвали от тази възможност, стремейки се колкото се може по-бързо да попаднат в скандинавското кралство.

През последните два месеца норвежките власти са успели да върнат в Русия повече от 400 мигранти, които имали дългосрочни визи, разрешения за пребиваване или други документи, даващи основания за дългосрочно пребиваване на територията на Русия.

По-рано норвежките имиграционни власти заявиха също така, че ще депортират бежанци от Афганистан, които били повечето от мигрантите, пристигащи в Норвегия през територията на Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа