Цистерна с гориво се запали на Кримския мост, част от моста е срутена (ВИДЕО)

8542
Цистерна с гориво се запали на Кримския мост, част от моста е срутена (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Цистерна с гориво, тръгнала от Краснодар към Керч, се е запалила на Кримския мост. Цистерната е била част от железопътна композиция. А от кадрите от инцидента се вижда, че част от моста е паднала.

Движението по съоръжението е изцяло спряно, но засега корабоплаването през Керческия пролив продължава. Според украински медии е имало експлозия около 6 часа тази сутрин. Причината за инцидента все още не е известна.

В материал на руската държавна информационна агенция ТАСС, която е изцяло под контрола на режима на руския диктатор Владимир Путин, се казва, че няма щети по арките на моста. Цитирано е изявление на Олег Крючков, съветник на губернатора на Крим Сергей Аксьонов, който е публикувал съобщение в канала си в Телеграм. Само че проруските телеграм канали като "Рибар" изглеждат сигурни, че става въпрос за диверсия и взривно устройство, което е предизвикало експлозия в цистерната. "Ридовка" пък не изключва атака с дрон като възможна причина за взрива. Ако става въпрос за бомба, то операцията е извършена на руска земя, тъй като влаковата композиция е тръгнала от Краснодар.

Мостът е дълъг 19 километра, като освен с автомобилни платна, разполага и с релсов път.

Политическа реакция вече има и в България - от депутата от 45, 46 и 47-мо Народно събрание Ивайло Мирчев. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук

"Путин със сигурност е получил много поздравления за 70-тата си годишнина. Но само украинците го поздравиха искрено и от сърце.

А сериозно - окончателно рухна митът за "вторая армия в мире", уникалният зенитно-ракетен комплекс "С-400" (уж най-добрият в света, който трябваше да пази този мост и да гарантира небето над завладените територии), стелт руски изтребители СУ-57 (които наистина се оказаха невидими - няма ги), хиперзвукови ракети, руските лазерни оръжия "Пересвет" и всякакви нарисувани оръжия на анимационния герой от Кремъл.

Само в България все още има "държавници", които свалят натовския си камуфлаж и ни показват, че в сърцето на матрьошката се крият интересите на Путинова Русия, а не на България."

Има потвърждение и, че тази нощ украинската армия е успяла да нанесе унищожителен удар по жп депо в Иловайск, Донецка област. Градът се намира дълбоко на изток от град Донецк, в контролирана изцяло територия от т.нар. ДНР.

Междувременно, от украинска страна съобщиха, че АЕЦ Запорожие отново е изключена изцяло от мрежата и охлаждането е поето от дизеловите генератори. Това е станало заради пореден обстрел по инфраструктурата на централата - украинската версия е, че руснаците са стреляли, руската - че виновни са украинците.

ОЩЕ: "Толя, ще закъснея, мостът гори": Нова версия за взрива на Кримския мост и потоп брутални шеги

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна изтегля танковете „Ейбрамс“ от фронта: Associated Press

Виктор Орбан предложи подкрепа за Тръмп

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа