"Толя, ще закъснея, мостът гори": Нова версия за взрива на Кримския мост и потоп брутални шеги

16926
"Толя, ще закъснея, мостът гори": Нова версия за взрива на Кримския мост и потоп брутални шеги
Снимка: Getty Images

Безспорно новината на 8 октомври, 2022 година в световен мащаб стана взривът на Кримския (Керченския) мост. Експлозията беше толкова мощна, че част от моста се срути, като има много сериозни повреди както в автомобилния сектор, така и на жп линията.

Каква обаче е причината? Вече се появи версия, че камион-бомба е довел до зрелищния взрив. Интересното е, че се появи видео, на което е показан "заподозреният" камион и че той минава проверка от руска страна, преди да влезе на моста. Съответно, ако е така, подобна диверсия би била венец на специалните операции в световната история. Другият вариант е да става въпрос за напълно редовно пропуснат камион с експлозиви за руската армия в Украйна, който да се е взривил - това би било венец на некадърността в световната история. Освен това, другите версии включват предварително заложена бомба във влаковата композиция с гориво, както и удар с дрон или дори ракетен удар.

Вече стана ясно и кой е собственик на въпросния камион - Самир Юсубов. В канала си в Телеграм той публикува съобщение, в което обяснява, че камионът му се ползва от чичо му Махир. А от 6 октомври шофьорът на камиона не се бил свързвал с близките си, според обяснението. Последната спирка на товарното превозно средство е село Стрелка, което се намира в район Темрюк на Краснодарския край т.е. руската територия. Къщата на Юсубов пък се обискира.

Версията с камиона моментално предизвика и виртуална шега, с кадри как руският диктатор Владимир Путин подкара камион, когато мостът беше официално открит.

Вече има и доста други подигравки, насочени специално към Владимир Путин – ето някои от най-интересните, публикувани в профила в Twitter на Антон Герашченко, съветник на украинското МВР.

Връх на осмиването е видео с разговор по телефона, в който неизвестен човек съобщава на свой близък, че ще закъснее, защото мостът гори. Експлозията видимо е отрязала всякакъв път напред.

Освен това, ръководителят на Украинската пощенска служба Игор Смелянски вече обяви в профила си в Twitter, че ще бъде издадена специална пощенска марка, посветена на случилото се. Тя ще е втората в колекционерските марки – има такава, посветена на потопяването на крайцера "Москва".

Появиха се и видеа от Крим – на опашка пред бензиностанция, както и как цените на горивата на Кримския полуостров набързо почват да се "коригират" в посока нагоре. Освен това, вече е пусната фериботна линия от Керч към Русия и моментално там също се образува опашка.

Руски военен блогър: Путин назначи нов командващ на руската армия в Украйна. Има ли разцепление?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

ЕС и Великобритания преговарят за по-лесно движение на хора

Нова нощ, нова руска атака с дронове и ракети срещу Украйна (ВИДЕО)

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ": Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа