ЕС не предвижда наземна операция в Сирия на този етап

3173
ЕС не предвижда наземна операция в Сирия на този етап
Снимка: Getty Images

Европейският съюз не предвижда наземна операция в Сирия. Това каза пред журналисти в ЕП Манфред Вебер, председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент, предаде „Фокус“.

Вебер подчерта, че ЕС може да подпомага силите, които се борят срещу „Ислямска държава“ като ги снабдява с оръжие и нанася въздушни удари по позициите на екстремистите, но основната отгововорност в битката с тях е на самите сирийци.

Орбан: Турция се е договорила с ЕС да прехвърли 500 000 бежанци в Европа

ЕС и Турция са сключили неофициално споразумение относно преместването от турската територия към ЕС на 400-500 хиляди сирийски бежанци....

„Нека подчертая, че онова, което трябва да се случва на място в Сирия е преди всичко дело и отговорност на самите сирийци, на мюсюлманите в региона. В този смисъл наземна операция за сега не се преджижда“, коментира Мандфред Вебер.

По думите му, във вътрешен план всички държави-членки на ЕС трябва да обединят усилията си в борбата с тероризма и да постигнат сътрудничество. Според него е необходимо да се изготви единен списък на потенциалните терористи.

„Терористичните атаки в Париж не бяха атаки само срещу Франция, а срещу цяла Европа и целия демократичен свят, затова трябва да дадем много категоричен отговор на каква Европа искаме, дали тя да продължи въз основа на принципите и ценностите, които сме възприели. Много е важно ние да продължим да живеем свободно, от друга страна е много важно да не влизаме в преговори с терористите и този смисъл е необходима много широка коалиция, която да се противопостави на това общо зло“, каза още Манфред Вебер.

Той отново подчерта, че е необходимо тази коалиция на първо място да бъде на европейско ниво.

ЕК няма данни държави от ЕС да купуват петрол от "Ислямска държава"

Европейската комисия заяви, че няма страна от ЕС, която да е съобщила, че фирми под неин контрол купуват петрол от "Ислямска държава" (...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа