ЕС: Референдумът ще влоши ситуацията в Украйна

15803
ЕС: Референдумът ще влоши ситуацията в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Провеждането на референдум в неделя в Източна Украйна ще влоши допълнително ситуацията в страната. Това заяви днес говорител на ЕС, след като проруските сепаратисти решиха да проведат референдума за статута на Донецката и Луганската област въпреки призивите на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи френската агенция AFP.

„Настояваме категорично, че този референдум не трябва да се състои, тъй като ще влоши положението” и „може да доведе до нова ескалация” на насилието, заяви Мая Косянчич, говорител на дипломатическата служба на ЕС.

"Донецката народна република" няма да отлага референдума

Членовете на Народния съвет на „Донецката народна република” са решили да не отлагат датата на референдума за независимостт...

По-рано украинската Луганска област реши да не отлага провеждането на референдума за самоопределянето на региона, който е насрочен на 11 май, предаде Интерфакс-Русия.

„Няма да има отлагане на референдума”, заяви един от лидерите на самоотбраната в Луганск Алексей Чмиленко. Той уточни, че решението е прието от народния съвет на самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Преди това подобно решение взе и „Донецката народна република”.

Вчера руският държавен глава Владимир Путин призова за отлагане на референдума в двете области, за да даде шанс на диалога в Украйна.

Киев няма да спре антитерористичната операция

Военната операция на украинската армия срещу проруските бунтовници "ще продължи независимо" че руският президент Владимир Путин ги пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа