10 начина, по които да направим пътуването си незабравимо

200567
10 начина, по които да направим пътуването си незабравимо
Снимка: Pixabay

За истинския пътешественик няма неудобно време за пътуване. Всяко пътуване е едно приключение, което остава за цял живот. Спомените, които си създаваме са като карта, по която цял живот се връщаме мислено и се усмихваме на всички онези щури моменти, които сме преживели. За да направите всяко следващо пътешествие още по-незабравимо, ви представяме няколко чудесни идеи:

1. Вместо да използвате GPS, купете истинска карта и си начертайте маршрута по нея. Отбележете с точици всички места, които искате да разгледате. След пътуването картата ще ви напомня за всички щури моменти, които сте преживели.

2. Изключете си телефоните за няколко часа и се насладете на пътуването, разговорите и природата около вас.

Водопад от течна лава – действителност ли е?

Ако сте си набелязали да пътувате и разгледате природата около Сиера Невада в Калифорния, САЩ, то е възможно и да станете свидетели на ...

3. Спирайте отстрани на пътя всеки път, когато видите забележителна гледка - натежалите облаци точно преди да завали, безкрайните полета с цветя или високият заснежен връх, който се изправя пред вас. И не бързайте да вадите телефоните си, за да снимате. Просто се насладете на гледката, дишайте дълбоко и запечатайте момента в ума си.

4. Запишете готина музика на диск. Няма по-хубаво от това да виждаш безкрайния път пред теб в компанията на любимите хора, а за фон да звучи любимата ти музика.

5. Отклонявайте се от маршрута колкото можете повече! Прекрасно е усещането да се чувстваш свободен да избираш къде искаш да отидеш. Човек намира най-любимите си места, когато случайно попадне на тях. Оставете се на интуицията да ви води и се насладете на преживяването.

6. Оставете бележка на случайния непознат, който ще се озове на същото място след вас. Представете си, че отивате на някое прекрасно място и намирате сладка бележка от непознат, на която пише нещо усмихващо. Ще я запазите, нали?

Врата към Ада, Път на гигантите и още сюрреалистични дестинации

Тези снимки може да Ви се сторят като направени за някой филм, но всъщност са истински дестинации, които бихте могли да посетите някой ...

7. Направете си малък личен проект със снимки, който ще ви забавлява всеки път, когато ги разглеждате. Използвайте въображението си, за да измислите снимки, които да имат обща тематика, но винаги да са на различни места. Например - на всеки кадър, който правите да държите снимка от предишно пътуване или да се снимате в една и съща забавна поза на всяко място, което посетите. Бъдете кративни!

8. Запознавайте се с нови хора на всяко място, на което отидете. Местните винаги познават по-добре всички малки, закътани местенца и могат да ви покажат красиви места, за които не сте и подозирали.

9. Оставете нещо за себе си на място, което много обичате за времето, когато ще се върнете отново там. Писмо до бъдещото ви "аз" е една идея, която остава спомен за цял живот. Напишете мислите, чувствата си, мечтите и представите за бъдещето си. Пъхнете листчето в метална кутийка и я заровете на място, на което със сигурност ще може да я откриете след година, две... или повече.

10. Поне веднъж в живота си пътувайте сами. Нямате представа колко вълнуващо може да бъде едно такова пътешествие и с колко нови хора може да се запознаете. Истинско приключение за смелите пътешественици, които биха се справили с предизвикателството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com