Европейски съвет на 20-ти февруари заради Украйна, утре е ден на национален траур в страната

18852
Европейски съвет на 20-ти февруари заради Украйна, утре е ден на национален траур в страната

Външните министри от ЕС ще проведат извънредна среща утре, 20 февруари, за да обсъдят вариантите за приемане на санкции срещу властта в Украйна. Това съобщи говорителят на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън, предаде БГНЕС.

Срещата между външните министри ще бъде утре в 14 часа в Брюксел министри. Тя ще бъде посветена на кризата в Украйна, а министрите ще обсъдят въпроса за налагането на санкции срещу режима на президента Виктор Янукович след насилието, което доведе до смъртта на 25 души.

Вигенин: Остро осъждаме насилието в Киев

По повод ескалирането на напрежението в Украйна и кървавите сблъсъци от вчерашния ден министърът на външните работи Кристиан Вигенин из...

Това наложило промяна в графика на преговорите между Иран и Шесторката във Виена. "Извънредната ситуация в Украйна промени графика на Катрин Аштън, която трябва да бъде в Брюксел, за да присъства на извънредната среща на външните министри. Разговорите относно ядрената програма на Иран трябваше да продължат и на 20 февруари, но ще бъдат прекъснати след тръгването на Аштън.

Междувременно украинският президент Виктор Янукович издаде декрет, с който обявява утрешния ден (20 февруари) за ден на национален траур. Това става, след като при сблъсъците между протестиращи и силите на реда в столицата на Украйна загинаха най-малко 25 души и на, а над 200 са ранените.

Знамената на сградите на официалните институции трябва да са спуснати на половина, докато всички музикални и спортни мероприятия трябва да бъдат отменени, се казва в указа публикуван в сайта на президентството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа