X
 
 

Франция предложи да разположи средства за ПВО в Турция

1321 0
Франция предложи да разположи средства за ПВО в Турция
Снимка: Gettyimages.com
Франция е предложила временно да разположи на територията на Турция средства за противовъздушна отбрана (ПВО) – системите SAMP-T, съобщи в сряда министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар, предава ТАСС.

„Достигнахме определен етап в преговорите по тази тема. Те (Франция) предложиха да разположат в Турция системи SAMP-T. Ние продължаваме работата в това направление“, заяви министърът, цитиран от „Хюриет“.

Безработицата във Франция най-ниска от 10 години насам

Безработицата във Франция е спаднала до най-ниското си ниво за последните 10 години, съобщи националната статистическа. Равнището на бе...

Той посочи,че в момента "в база Инджирлик е разпложена испанска система „Пейтриът“, а в Кахраманмараш – SAMP-T на Италия."

По думите на Акар, френската страна е предложила да се изучат възможностите за разполагане на системи за ПВО в Инджирлик и Кахраманмараш. „Ако президентът на Турция сметне този вариант за приемлив, ние ще продължим работата в тази посока в потвърждение на добрата воля в отношенията с Франция“, съобщи министърът, като отбеляза, че в момента става дума за разполагане на една френска система.

ТАСС отбелязва, че SAMP-T е система за ПВО от ново поколение на френско-италианския консорциум Eurosam. По-рано Турция е разглеждала заявка на компанията в хода на впоследствие отменения търг за закупуване на средства за ПВО. Но Анкара е продължила вече в двустранен формат да изучава вариантите за сътрудничество в производството на тези системи.

Във връзка с това Акар заяви, че „се водят (предварителни) преговори с Eurosam“ за купуване и производство на SAMP-T.

Меркел призна за противоречия с Макрон, той също

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че тя и френският президент Еманюел Макрон „се борят” политически и имат разл...

"Те ще продължат до октомври. Ако подготвителната работа се окаже успешна, след това ние ще започнем преговори за произовдството на системите", съобщи министърът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...