X
 
 

Германия инвестира 62 млрд. евро за модернизиране на ж.п. системата

570 2
Германия инвестира 62 млрд. евро за модернизиране на ж.п. системата
Снимка: Pixabay
Германското правителство във вторник се съгласи да налее 62 милиарда евро за модернизиране на системата на железопътната си мрежа, като част от по-широк план за подбуждане на пътниците да изберат по-екологични възможности за обществен транспорт.

"Току-що подписахме най-важната програма за модернизация някога в Германия", заяви министърът на транспорта Андреас Шойер и добави, че "това е десетилетието за железопътния транспорт", цитиран от БГНЕС.

Германската полиция е арестувала предполагаеми ислямисти

Полицията в Германия е провела операция на територията на няколко федерални провинции, завършила с арести на предполагаеми ислямисти, п...

Освен огромната сума от държавата, германският железопътен оператор Дойче Бан също ще внесе допълнителни 24 милиарда евро в програмата за подновяване.

Инвестициите ще бъдат насочени към "замяна на остарели инсталации", подобряване на достъпа на пътници с увреждания, както и обновяване на железопътните мостове, каза Шойер.

Да накараме повече хора да преминат към влакове вместо по-замърсяващите автомобили или самолети е централна дъска на правителствения пакет за климата, чиято цел е да помогне на Германия да намали емисиите си с 55 процента до 2030 г. спрямо нивата от 1990 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    повече от това загуби русия за да избива жени и деца в Сирия
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    “РЪЦЕТЕ НА РУСИЯ СА ПОКРИТИ С КРЪВТА НА СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА” !! !! https ://edition.cnn.com/2018/04/09/politics/haley-un-russia-syria-attack/index.html
    : 0 !