Германия иска повече ограничения за неваксинираните

3941
Германия иска повече ограничения за неваксинираните
Снимка: iStock

Председателят на Световната медицинска асоциация Франк Улрих Монтгомъри призова да се засили натискът върху онези жители на Германия, които не са се ваксинирали.

„За да бъде спряна четвъртата вълна, докато ситуацията не е станала критична, на територията на цяла Германия, където това е възможно, да бъде въведено „правилото 2G”, заяви Монтгомъри пред медийната група Функе.

Трима в реанимация след реваксинация в Германия

Няколко дни след реваксинация с бустерна доза срещу коронавируса в дом за възрастни хора в Оберхаузен-Холтен (Северен Рейн-Вестфалия в ...

В съответствие с „правилото 2G”, само ваксинираните и преболедувалите (в немския език и двете думи започват с „G” – бел. ред.) могат да посещават ресторанти и други обществени заведения.

В тези места, където на практика няма как да бъдат изключени неваксинираните, както например в обществения транспорт, трябва да бъде приложено по-строгото „правило на 3G”, отбелязва Монтгомъри.

Онези, които не са се ваксинирали, ще трябва да предоставят актуални PCR тестове, тъй като бързите тестове ще бъдат недостатъчни. Според Монтгомъри това може да послужи за стимул за ваксинация.

Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан отново призова всички жители на Германия, които все още не са се ваксинирали, да го направят, предаде Дойче веле.

В Германия препоръчаха всички над 12 г. да се ваксинират

След анализ на данните от имунизационната програма в САЩ, където вече бяха ваксинирани почти 10 милиона деца и юноши, Постоянната комис...

„Всяка ваксина е от решаващо значение колко безопасно ще преживеем есента и зимата. Сега ставаме свидетели на пандемия на неваксинираните”, каза той, подчертавайки, че в интензивните отделения неваксинираните срещу ковид пациенти са между 90 и 95%.

Шпан подчерта, че ваксинацията е въпрос на лично и свободно решение на всеки гражданин. В същото време той отбеляза, че от това решение зависят и останалите хора и в тази връзка даде за пример своето собствено семейство и колеги.

Директорът на института „Роберт Кох” Лотар Вилер се обърна отново към сънародниците си и ги призова да се ваксинират срещу коронавирус. Той предупреди, че някои от тези, които откажат да го направят, ще се разболеят тежко и ще страдат от продължителни усложнения или даже ще умрат. Проучванията показват, че много от неваксинираните в Германия продължават да се отнасят несериозно към COVID-19.

По данни на института „Роберт Кох”, от началото на пандемията до момента в страната са регистрирани 4 046 112 случая на заразяване с коронавирус, от които 15 431 през последните 24 часа. Средният брой на заразените в Германия през последните седем дни се е увеличил до 83,5 на 100 хиляди население, като ден по-рано това число беше 82,7. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски освободи посланика в Молдова, Олексий Данилов може да го замени

Литва: Нидерландия поставя Patriot по границите ни с Русия, за да ни защити

Папата каза накъде ни тласка любовта

Армения блокира предаванията на острие №1 на руската пропаганда

Нов етап: Руснаците стреляха за първи път по Харков с модифицирана авиобомба с голям разрушителен ефект (ВИДЕО)

Бежанци: Група от деца и възрастни от Белгород се спасиха в Санкт Петербург (ВИДЕО)

В отговор на Путин: Полша излезе от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Ген. Сирски: Ако руснаците тръгнат пак към Харков, това ще е фатално за тях (ВИДЕО)

Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа