Германска политическа звезда свърши в съда с обвинение за педофилия

10495
Германска политическа звезда свърши в съда с обвинение за педофилия
Снимка: Thinkstock

Дело за притежание на материали, съдържащи детска порнография, ще започне срещу бившата изгряваща звезда на Социалдемократическата партия на Германия Себастиян Едати.

Разследването срещу него започна преди една година, след като в служебния му лаптоп и в дома му бяха открити филми и снимки с порнографско съдържание на деца под 14-годишна възраст, припомня БГНЕС. След откритията на следователите Едати подаде оставка от длъжността на депутат в парламента.

По време на съдебното заседание днес той отново отрече обвиненията. Съдът отложи разглеждането на случая до втори март като прокуратурата заяви, че ако бившият депутат се признае за виновен може да получи единствено парично наказание. Ако бъде осъден обаче, може да получи до две години затвор.

Паралелно с процеса пред сградата на съда се проведе протест срещу мълчанието около хода на разследването и делото на депутата, чиято социалдемократическа партия участва в управляващата коалиция в Германия, заедно с християндемократите на канцлера Ангела Меркел.

Отново педофилски скандал в католическата църква

Съмнения за педофилски скандал разтресоха католическата църква. Испанската полиция арестува трима свещеници и един мирянин заради сигна...

Освен криминален, делото има и политически аспект, тъй като все още се разследва дали Едати е бил предупреден за полицейското разследване от свой колега в парламента. Въпросът доведе и до оставката на министъра на земеделието Ханс-Петер Фридрих заради възможността да е разкрил действията на полицията пред членовете на своята партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com