X
 
 

И финансовият министър на Острова подаде оставка, ситуация става все по-сложна

1253 0
И финансовият министър на Острова подаде оставка, ситуация става все по-сложна
Снимка: iStock/Guliver
Оставката на Саджид Джавид като министър на финансите на Великобритания постави страната в много сложна ситуация.

Наследникът му Риши Сунак има на разположение само 3 седмици, за да изготви бюджет, който премиерът Борис Джонсън обеща, че ще даде началото на нова епоха на разходи.

По-рано днес Джонсън започна масова чистка в кабинета си и редица министри се разделиха с постовете си. Джавид беше смятан за недосегаем заедно с външния министър Доминик Рааб и вътрешния министър Прити Пател.

Борис Джонсън уволни повечето министри от кабинета си

Британският премиер Борис Джонсън започна преструктурирането на правителствтото си с уволнения, предава ВВС. Министърът за Северна Ирл...

Новият финансов министър ще бъде натоварен със задачите да постави крайните щрихи на редица амбициозни политики, включително тези, чиято цел е "изравняване" на регионите и нациите в Обединеното кралство, пише британският Guardian.

Очаква се бюджетът също да укрепи британската икономика преди новите търговски споразумения с ЕС догодина.

Новият министър се присъедини към ръководния екип на министерството на финансите през миналото лято, след 18 месеца като министър на жилищата.

Той ще трябва да балансира между нуждите на страната и желанията на силния човек на Даунинг Стрийт 10 Доминик Къмингс, който иска бюджетът да бъде направляван от екипа на премиера и да бъдат насочени големи суми към научния бюджет и голям брой инфраструктурни проекти, а не само HS2.

Actualno.com

Етикети: