Италиански самолет засякъл БГ кораба с кокаин

6770
Италиански самолет засякъл БГ кораба с кокаин

Италианската полиция съобщи, че при случая със залавянето на 3 тона кокаин в Атлантическия океан корабът е бил засечен от италиански патрулиращ самолет, съоръжен със "специални технологии".

Плаващият под български флаг товарен кораб "Св. Николай", на който в понеделник испанската полиция откри над 3 тона кокаин, е бил "засечен и проследяван" в продължение на 3 нощи от самолет ATR 42 на италианската финансова полиция, заяви подполковник Джовани Интердонато, който е ръководил операцията.

Той не даде уточнения за системите, с които е снабден самолетът, за да не се възползват трафикантите от такава информация, и се задоволи да говори само за "специални технологии".

Офицерът подчерта, че италианската финансова полиция редовно патрулира до Атлантическия океан под контрола на Морския център за операции срещу наркотрафика МАОС с щаб-квартира в Лисабон. От началото на тази година тези самолети са сътрудничили при залавянето на над 8 тона марихуана и са засекли повече от 250 плантации канабис на албанска територия.

Редактор: Петър Проданов

Арестуваха собственика на кораба "Свети Николай"

Арестуван е собственикът на кораба "Свети Николай" Дойчин Дойчев. Той е бил задържан преди около 2 часа от ГДБОП. В момента задър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа