Избухна украински газопровод, пренасящ руски газ за Европа

19021
Избухна украински газопровод, пренасящ руски газ за Европа

Взрив е станал в газопровода Уренгой-Помари-Ужгород в украинската Полтавска област, предава Интерфакс.

Агенцията се позовава на пресслужбата на министерството на вътрешните работи в областта.По предварителна информация няма пострадали при взрива.

Време за борба с корупцията в Украйна

Новият президент на Украйна, милиардерът Петро Порошенко, проведе предизборната си кампания, обещавайки на гласоподавателите реформи за...

Причината за взрива на газопровода е разхерметизация, съобщава за Интерфакс Светлана Рибалко, която е говорител на Полтавската област.

В момента на мястото на инцидента работят хора от аварийните служби, които целят да спрат подаването на газ. Аварията е станала на километър преди най-близкото селище.

По думи на очевидци огънят се е издигал на 203 метра от земята. Температурата на въздуха е повишена в радиус от 1 километър около инцидента. Потокът на газ в засегнатия участък е спрян.

Основната версия за експлозията на газопровода е терористичен акт. Това каза ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков.

ЕК е отпуснала първия кредитен транш от 500 млн. евро за Украйна

Европейската комисия е отпуснала първия кредитен транш в размер на 500 млн.евро в рамките на макрофинансовата помощ за Украйна, предаде...

„Разглеждат се няколко версии за инцидента, включително и ключовата - терористичен акт. Според местни жители точно преди експлозията се е чул силен шум, което може да е свидетелство за умишлен взрив", каза Аваков.

Аваков отбеляза, че в момента транзитът на газ за Европа се осъществява по резервен клон, в пълен размер. Подаването на газ по авариралата тръба е спряно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com