Кадиров е с некроза на панкреаса, Путин му търси заместник

20021
Кадиров е с некроза на панкреаса, Путин му търси заместник
Снимка: принтскрийн/YouTube/KO4A TV

Слуховете около здравословното състояние на чеченския лидер Рамзан Кадиров се подновиха с нова сила след като авторитетно руско издание излезе с информация, че той се бори от няколко години с тежка диагноза - некроза на панкреаса, която не оставя големи надежди за оздравяването му.

Вече година здравословното състояние на Кадиров повдига много въпроси - нещо, което упорито се отрича от него самия и от обкръжението му. Но има неща, които не могат да бъдат скрити, а именно драматичните промени във външния вид, поведението и работния график на чеченеца, пише "Новая газета Европа"

Кадиров е болен и Кремъл е изправен пред сериозен проблем - как най-безболезнено да се подготви в най-трудния регион на Русия за смяната на властта, която може да се случи в близко бъдеще, обобщава изданието.

Още: Чечня забранява твърде бърза и твърде бавна музика

Обикновена настинка, обаче лекувана с интравенозни инжекции

Според източниците на изданието Кадиров е бил диагностициран за първи път с некроза на панкреаса през януари 2019 г. Тогава той обяви, че е бил принуден да си вземе почивка заради "временна неработоспособност" - леко неразположение, температура и грип, което обаче поради неясна причина наложило да му поставят "интравенозни инжекции само за два дни (цитат на Кадиров - бел. ред.)". Съобщението за лечение на обикновена настинка с интравенозни инжекции предизвика тогава недоумение у мнозина, а през есента на 2019 г. вече се превърна в сериозно подозрение, допълва "Новая газета Европа".

През октомври 2019 г. Кадиров изчезна от публичното пространство и в телеграм канали се появиха съобщения за влошеното му здраве заради предполагаемо отравяне. Това бе незабавно отречено в Instagram от помощника на Кадиров Ахмед Дудаев. Той написа, че "Кадиров е обикновен човек, който също може да се разболее, да получи синини, да се зарази с грип и други подобни".

Почивките поради временна неработоспособност зачестяват

Но през януари 2020 г. Кадиров отново беше принуден да си вземе отпуск поради "временна неработоспособност". И отново, според официалната версия, той е имал "незначителни здравословни проблеми", които обаче кой знае защо се наложило да бъдат лекувани с "курс с интравенозни инжекции" в Москва.

През 2019 г. малко хора са придавали значение на факта колко е отслабнал Кадиров, но рязката загуба на тегло е първият симптом на активно развиваща се некроза на панкреаса. Заболяването е болезнено, трудно се лекува и има висока смъртност.

Още: Бит от сина на Кадиров ще лежи в затвора за изгаряне на Корана

От 2019 г. насам най-малко два пъти годишно Кадиров се подлага на редовни, включително хирургични процедури в Централната клинична болница на Административния отдел на президента на Руската федерация.

От 2023 г. темата стана топ

През пролетта на 2022 г. здравето на Кадиров започна рязко да се влошава, но тази тема стана "топ" през 2023 година.

Дори и най-невнимателният наблюдател не можеше да не забележи как в резултат на бъбречна недостатъчност и застой на течности в белите дробове (последици от основното заболяване) Кадиров рязко напълня, формата на корема му придоби всички признаци на панкреатогенен асцит, той разви ужасен задух, започна да има затруднения с говора, да ходи бавно, да се облича твърде топло за чеченския климат, изброява изданието.

По това време Кадиров започна да изчезва от публичното пространство в най-неподходящите моменти. А през септември 2023 г. бе приет в реанимация с остра белодробна недостатъчност, развила се в резултат на предозиране с транквилизатора "Дормикум". Съобщава се, че Кадиров го е пиел, защото е страдал от силни болки, безсъние и повишена тревожност. Прекомерната му употреба може да доведе до проблеми с дишането, което е и наложило хоспитализацията на Кадиров. Наложило се е да бъде дори поставен в медикаментозна кома.

Още: Кадиров е в тежко състояние, твърди украинското разузнаване

На 20 септември 2023 г. в социалните мрежи се появи видео, на което Кадиров седи в болнична стая до леглото на чичо си Магомед. Самият Кадиров в това видео не казва нищо и едва се движи. Според официалната версия по това време Кадиров е бил в Москва "в командировка" и е навестил болния си чичо.

Според изданието през септември миналата година Кадиров се е подложил и на ядрено-магнитен резонанс на мозъка, който е показал, че болестта му е повлияла сериозно.

Кадиров предложи САЩ да премахнат санкциите от роднините му в замяна на украински военнопленници (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Дронове с автомати и ракети: Ново оръжие от САЩ за Украйна (ВИДЕО)

Руската църква ще изпраща 1300 свещеници на фронта: За упокой или за подкрепа на руската армия? (СНИМКИ)

Шолц с груба шега на гърба на украинците защо не е готов да им даде ракети "Таурус" (ВИДЕО)

Пожар в немска фирма, произвеждаща оръжия за Украйна (ВИДЕО)

Естония ускорява развитието на отбранителната си индустрия

Италия предоставя на Украйна още една система за противовъздушна отбрана SAMP-T

Русия може да превземе балтийските страни за 7 дни, реакцията на НАТО ще се забави

Камерън разреши на Киев да обстрелва Русия с британски оръжия (ВИДЕО)

Шарл Мишел: Свободната преса е гарант за демокрацията

Тревога: Путин трупа сили за настъпление към Харков и Суми, но има ли достатъчно? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа