Камерън поряза имигрантите с нов пакет жестоки мерки

5960

Имигрантите, които предявяват претенции за получаване на обезщетения за безработни във Великобритания, ще се изправят пред по-строги правила, заяви британският министър-председател Дейвид Камерън, цитиран от Би Би Си.

Имигрантите ще загубят плащанията след шест месеца, освен ако не се установи, че те „наистина си търсят работа”, поясни премиерът.

Лондон с нов страх - 300 000 молдовци с румънски паспорти

Над 300 000 молдовци с румънски паспорти може да пристигнат във Великобритания след 1 януари 2014 година, когато ще отпаднат ограничени...

Той представи нови мерки, които ще ограничат достъпа на имигрантите до общински жилища и социални помощи.

В речта си в Ипсуич Камерън каза, че има „дълбоки опасения, че някои хора ще могат да дойдат и да се възползват от нашето великодушие, без да са допринесли по никакъв начин за Великобритания”.

„Тези опасения не само са основателни, те са правилни и е основно задължение на всяко политическо течение да се справи с тях”, смята премиерът.

Ограничения за българите и румънците, които работят във Великобритания, ще бъдат вдигнати през следващата година.

Според Националната статистическа служба, през юли 2012 г. е имало 94 000 румънци и 47 000 българи, пребиваващи във Великобритания.

Великобритания събира биометричните данни на българи и румънци

Нов план за събирането на биометрични данни обмисля Великобритания.  В него ще бъдат включени снемане на пръстови отпечатъци и под...

„Ние не можем да спрем вдигането на ограниченията за тези имигранти. Но това, което можем да сторим, е да се уверим, че тези, които идват в страната ни от ЕС, го правят заради правилните причини. Че идват тук, защото искат да допринесат за нашата държава, а не заради атрактивността на нашата система за социално подпомагане, или заради възможността да се възползват от нашите обществени услуги”, подчерта Камерън.

„За в бъдеще ако имигрантите не успеят да докажат, че наистина си търсят работа, то ще загубят помощите си. И като имигрант, ние ще му дадем шест месеца да си търси работа. След това помощите за безработни ще бъдат отрязани, освен ако наистина имигрантът не докаже, че не просто си търси работа, а и че има шанс да си намери такава”, подчерта Камерън.

Освен това ще бъдат предприети нови мерки по отношение на нелегалната имиграция. Предвижда се максималната глоба за компании, които наемат чуждестранни работници да бъде удвоена до 20 000 паунда.

Премиерът предупреди, че повече няма да има мек подход към тези, които идват във Великобритания.

Семействата на имигрантите ще трябва да чакат пет години преди да получат общински жилища.

Платен лекар и без общински жилища за нашенци и румънци на Острова

В понеделник премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще обяви, че правителството трябва да предприеме нови твърди мерки, тъй като ст...

Правителството на Великобритания предприема жестоките мерки под обществения натиск, изкристализирал почит до паника, че "вълна милиони румънци и българи ще залее Острова". Ограничения за българите и румънците, които работят във Великобритания, ще бъдат вдигнати през следващата година. Според Националната статистическа служба през юли 2012 г. е имало 94 000 румънци и 47 000 българи, пребиваващи във Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com