X
 
 

Колинда Грабар-Китарович откри официално кампанията си

1110 0
Колинда Грабар-Китарович откри официално кампанията си
Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович откри днес кампанията си за втори президентски мандат, съобщава сръбският портал „Блиц”, цитиран от БГНЕС.

Уверена, че постигна това, което обеща на гражданите преди пет години, Грабар Китарович подчерта, че отново се кандидатира за президент, защото вярва и в Хърватия.

Новата президентка на Хърватия обяви подкрепата си за босненските хървати

Новоизбраният президент на Хърватия Колинда Грабар Китарович заяви, че ще подкрепи легитимните хърватски представители в Босна и Херцег...

В речта си президентът заяви, че преди 5 г. Хърватия е била в икономическа и морална криза, а гражданите са били обзети от песимизъм и апатия.

Като един от основните си успехи изтъква фактът, че е „измъкнала” Хърватия от региона и я е позиционирала „в Централна Европа и Средиземноморието, където винаги е принадлежала“.

Представената от Грабар-Китарович програма „Хърватия знае” се състои от седем точки: хърватско развитие, хърватска идентичност, хърватска решителност, хърватска справедливост, хърватска демокрация, хърватска сигурност и хърватски оптимизъм.

Тя заяви, че ще предложи дискусия относно по-гъвкавото работно време, ще свърже емиграцията с родината и ще предприеме мерки относно „брандирането на Хърватия“.

Колинда Грабар-Китарович е новият президент на Хърватия

Бившата министърка на външните работи на Хърватия, Колинда Грабар-Китарович спечели вторият на президентските избори в страната. При...

Министър-председателят и лидер на Хърватска демократична общност Андрей Пленкович на ХДС подчерта, че спечелването на президентските избори е ключово за постигането на програмни и политически цели.

Той заяви, че избирането на Грабар-Китарович за втори мандат ще осигури приемствеността в политиката основана на държавност, патриотизъм, националност и демокрация.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...

Последно в Актуално