Кралското семейство се събира в Балморал заради състоянието на кралица Елизабет II

9123
Кралското семейство се събира в Балморал заради състоянието на кралица Елизабет II
Снимка: Getty Images

Децата и внуците на британската кралица Елизабет II, включително Уилям и Хари, са се насочили към двореца Балморал в Шотландия, след като лекарите поставиха 96-годишния монарх под лекарско наблюдение заради влошено здравословно състояние.

Херцогът и херцогинята на Съсекс - принц Хари и Меган Маркъл - трябваше да присъстват на наградите WellChild в Лондон тази вечер, но двойката промени плановете си в 11 часа и се отправя към Абърдийншър, потвърди техен говорител. Милиони британци и поданици на Нейно Величество по света се молят за нейното възстановяване, пишат британските медии.

Следете на живо какво се случва с кралица Елизабет II: 

Кралицата е под лекарско наблюдение, но се чувства "комфортно", след като медиците я прегледаха тази сутрин, потвърдиха от Бъкингам. Тя бе помолена да си почива, вместо да присъства на заседание на Тайния съвет снощи.

Кралски говорител заяви: "След допълнителен преглед тази сутрин лекарите на кралицата са загрижени за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под лекарско наблюдение. Кралицата се чувства комфортно и е в Балморал".

Има признаци обаче, че състоянието на кралицата е по-тежко от съобщеното, твърди BBC. За това говори самият факт, че изключително резервираният по тази тема Бъкингамски дворец прави официално изявление за нейното здраве.

Принц Чарлз, Камила и принцеса Анна са в Балморал, а принц Уилям пътува натам. Принц Хари и Меган също пътуват към Шотландия, както и принц Андрю и принц Едуард.

Кейт Мидълтън - херцогинята на Кеймбридж и съпруга на Уилям - остава в Уиндзор, където децата им днес прекараха първия си учебен ден в ново училище.

Десетки доброжелатели се събраха пред входа на замъка Балморал в Абърдийншър. Полицаи охраняват портите на пътя, водещ към него.

Дворецът Балморал дълго време е сред любимите места на Елизабет II. Смята се, че винаги е най-щастлива, когато прекарва времето си там, пишат от BBC.

Хора се събраха и пред Бъкингамския дворец, за да се молят за здравето на кралицата:

Традиционната церемония по смяна на гвардията, която трябваше да се състои пред Бъкингамския дворец утре сутринта, беше отменена. В района пред двореца, където се провежда емблематичната церемония, е поставен знак, който уведомява туристите, че тя няма да се състои. По-късно обаче този знак беше премахнат от длъжностните лица, съобщава BBC.

 

Новоизбраният премиер на Великобритания Лиз Тръс написа в Twitter, че "цялата страна ще бъде дълбоко разтревожена от новините от Бъкингамския дворец днес по обед". "Моите мисли, както и тези на всички хора в Обединеното кралство, са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство в този момент", добави тя.

Бившият министър-председател сър Тони Блеър пише в Twitter, че също е "дълбоко обезпокоен" от новината за здравето на кралицата. "Мислите и молитвите ми са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство в този тревожен момент", добавя лейбъристът.

Бившият консервативен премиер на Обединеното кралство Дейвид Камерън също изпрати молитвите си към Елизабет II и нейното семейство.

Католически, еврейски и мюсюлмански лидери също споделиха, че се молят за здравето на кралицата.

Снимки: Getty Images

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа