Меркел: Евентуален фалит на Гърция би причинил "непредвидими" рискове

4133
Меркел: Евентуален фалит на Гърция би причинил "непредвидими" рискове
Германия ще внесе 11 млрд. евро в Европейския стабилизационен механизъм

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес депутатите от Бундестага да одобрят втората помощ за Гърция, посочвайки, че всяко друго действие би било "безотговорно", тъй като рисковете, свързани с евентуален фалит на Гърция са "непредвидими", предаде Франс прес.

Бундестагът трябва да даде по-късно зелена светлина за втория пакет от помощи за Атина, за която решение взеха финансовите министри от еврозоната на срещата си в Брюксел миналата седмица.

Меркел: Трябва да стабилизираме Гърция в еврозоната

Германският канцлер Ангела Меркел е на мнение, че трябва да се постигне стабилизиране на Гърция в рамките на еврозоната и не споделя мн...

"Никой не може да каже какви ще бъда последиците за германската икономика, за Италия, Испания, цялата еврозона и целия свят" от фалит на Гърция, заяви канцлерът пред народните избраници в долната камара на парламента.

Германия планира възможно най-скоро да осигури необходимия капитал за Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), който през това лято ще смени Европейския фонд за финансова стабилност, каза днес Меркел, цитирана от ИТАР-ТАСС, в речта си в Бундестага.

Още тази година Германия ще внесе 11 млрд. евро в капитала на ЕСМ, уточни Меркел. Втората половина от вноската - 11 млрд. евро, ще бъде осигурена през 2013 г. Делът на Германия, като най-голяма икономика в ЕС, в капитала на ЕСМ е 22 млрд. евро, припомня ИТАР-ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа