Непроменени остават изискванията за премахване на визите за турски граждани

2438
Непроменени остават изискванията за премахване на визите за турски граждани
Снимка: Getty Images

Изискванията за премахване на визите на турските граждани остават непроменени, въпреки постигнатото споразумение между ЕС и Турция за ускоряване на процеса за отпадането на визовия режим. Това заяви говорителят на Европейската комисия Мина Андреева. 

Подготвя се началото на преговорите по нови пет от 35 глави от процеса за присъединяване на Турция към ЕС. Една глава вече е затворена, а други 14 са отворени, припомни говорителят на Европейската служба за външно действие Мая Коциянчич.

МВнР отрече визите за руснаци да поевтиняват от 2016 г.

България сваля цената на визите за руските туристи от 35 на 10 евро от 1 януари 2016 г., съобщи руската агенция ТАСС в понеделник като...

Подготвяните за отваряне глави са свързани с темите енергетика, правосъдие, свободи, образование, външна сигурност, пише bTV.

ЕС определя Сепаратистката Кюрдска работническа партия – ПКК като терористична организация според. Освен това свободните медии са носещата колона на всяка демокрация, напомни Коциянчич в отговор на въпроси, свързани с последните събития в Турция.

ЕК не е в течение на съобщенията за прекратени българо-турски проекти, заяви Андреева във връзка с реакцията на ЕК на съобщенията, че няколко общини в България може да бъдат лишени от европейски средства заради проекти, по които турската страна е партньор и от които се е оттеглила заради това, че българските местни власти са признали арменския геноцид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа