Обилни валежи предизвикаха наводнения в Германия, Франция и Австрия

2344
Обилни валежи предизвикаха наводнения в Германия, Франция и Австрия

Трима души загинаха при наводненията в югоизточна Германия, попаднали в плен на наводненията в къщата си. Спасителите са открили трите тела в къща в малко градче със 10 000 жители. Не се съобщава самоличността, нито възрастта на жертвите. В провинция Баден-Вюртемберг наводненията отнеха живота на четирима души, а десет са ранени през нощта срещу понеделник. В две баварски области, съседни на Австрия, бе обявено "катастрофално" положение, тъй като там придошлите води късат мостове и принуждават хора да се евакуират на покривите на къщите си.

Непрекъснати валежи доведоха до наводнения в отделни региони на Германия, Франция и Австрия.

Река Сена преля в Париж

Река Сена наводни крайбрежните райони в Париж и заплашва други френски градове, съобщи The Local. Столичното кметство затвори пътни а...

В Южна Бавария, на границата с Австрия, пожарникари и други служби за бързо реагиране трябваше да помагат на градове, залети от вода. „Водата дойде толкова бързо, че хората трябваше да се спасяват по покривите на своите къщи“, заяви говорител на регионалната полиция в Долна Бавария. По неговите думи множество улици са били залети от придошлите води.

В град Трифтерн близо 200 ученици трябва да прекарат нощта в местното училище, тъй като пътищата до сградата са прекъснати. Самата сграда е вън от опасност, посочи говорител от управата на града.

Част от друга група от 27 деца и двама учители е трябвало да бъде евакуирана по време на екскурзия. Учениците са се движели в две лодки по река Реген, когато е излезнала буря, която е повишила нивото на реката.

В същото време в Австрия силни дъждове се изляха в региона на Залцбург, наводнявайки пътища и принуждавайки редица училища да отменят занятията си в четвъртък.

В Париж река Сена наводни крайбрежните райони на столицата и заплашва други френски градове.

1 млн. лв. са щетите последните наводнения в Габровско

1 милион лева са щетите от последните наводнения в района на Габрово. Това каза кметът на града Таня Христова. Според нея, за да ...

Столичното кметство затвори пътни артерии по протежение на Сена от левия бряг в източната част до Айфеловата кула на запад. Нивото на водата се покачи с 4,3 метра. Местните власти предупреждават гражданите да бъдат бдителни, ако са в близост до водата. Очаква се високите нива на реката да се задържат до петък.

Необичайно силните дъждове в цяла Франция през последните дни доведоха до очаквано отлагане на мачове от първенството по тенис „Ролан Гарос” и евакуация на два затвора. Много туристи бяха блокирани около Париж. Спасителните служби са извършили повече от 8 000 спасителни операции от границата с Белгия до Бургундия, съобщи вътрешният министър Бернар Казньов.

В град Немур с население от 12 000 души наводненията достигнаха невиждани нива. Под вода останаха централните улици заради това, че река Луан преля от коритото си. Спасители извършиха евакуация на жители на града от най-пострадалите райони.

Блокиран се оказа участък на магистрала А10, която води от Париж до Орлеан и на югоизток. За да бъдат евакуирани пътуващите по магистралата се наложи да бъдат мобилизирани военни подразделения. Собствениците на блокирани на наводненото шосе коли бяха извозвани през целия ден от армейски камиони.

За днес, 2 юни, е обявен червен код за част от Централна и Северна Франция заради проливни валежи и опасност от наводнения. Червен код е обявен и за цяла Южна Германия също заради опасност от наводнения. Оранжев код е обявен за останалата част от страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа