Оланд с обръщение към цяла Франция, официално затвори границите

5909
Оланд с обръщение към цяла Франция, официално затвори границите
Снимка: Gettyimages

Границите на Франция са затворени. Това потвърди президентът Франсоа Оланд, потвърждавайки новината на Actualno.com след терористичните атаки в Париж.

Над 150 души загинаха, след като координирани атаки едновременно избухнаха в 6 или 7 точки на френската столица. Най-тежко беше положението в театър "Батаклан", където над 100 души загубиха живота си в описаната като "кървава баня" заложническа криза.

Саркози: Терористите обявиха война на Франция

Бившият президент на Франция Никола Саркози изрази дълбокия си потрес от терористичните актове, които бяха извършени тази нощ в Париж. ...

Оланд се обърна към нацията с молба да се запази спокойствие и е категоричен, че Франция ще отвърне подобаващо на заплахата, отправена от терористите.

"Скъпи сънародници, докато говоря, терористични атаки от безпрецедентни пропорция се случват в Париж. Има много убити, има много ранени. Същински ужас", започна Оланд.

"По мое решение сме мобилизирали всички възможни сили, които трябва да неутрализират терористите и всички засегнати райони да бъдат в безопасност. Военните части също ще се включат в операциите.

В момента основните ни сили са насочени към покрайнините на Париж, за да сме сигурни, че няма да има нова атака. Свързах се и с кабинета за среща, която ще се проведе след малко.

Френският кабинет взе спешни мерки, полицията с повишени правомощия

След жестоката терористична атака тази нощ в Париж, френското правителство свика спешна среща, на която бяха приети извънредни мерки, с...

Обявяваме извънредно положение, което означава, че някои места ще бъдат затворени. Трафикът ще бъде ограничен или забранен. Ще има обискиране на различни места в цял Париж. Извънредно положение ще бъде наложено в цялата страна.

Второто решение, което ще взема, е да затворим границите. Трябва да се уверим, че никой няма да влезе в страната, от което да последват нови атаки. Освен това решението ще ни позволи да арестуваме тези, които са отговорни за това, което видяхме.

Това е ужасяваща атака срещу нас. Знаем откъде идва, знаем кои са престъпниците. Знаем кои са терористите. В тези тежки времена, ние трябва да покажем нашето състрадание към близките на тези, които загинаха и бяха ранени. Трябва да покажем, че сме обединени и спокойни.

Изправяйки се срещу тероризма, Франция трябва да е силна, трябва да е велика и властите да бъдат твърди. Точно такива ще бъдем. И всички трябва да сме отговорни.

Това, което терористите искат, е да ни уплашат. Наистина има причина да се страхуваме. Има истински ужас, но срещу него има нация, която знае как да се защити. Знае как да се мобилизира и да победи терористите.

Граждани на Франция, все още не сме приключили операциите. Има някои, които са много сложни. Има много места, особено в Париж, където предстоят щурмове на специалните части и полицията.

Моля ви да запазите вяра в това, което правим със секретните сили в опит да предпазим нацията от още терористични актове.

Да живее Републиката и да живее Франция", завърши обръщението си Франсоа Оланд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа