Полицаите в Рим изкръшкали от работа на Нова година

10313
Полицаите в Рим изкръшкали от работа на Нова година
Снимка: Getty Images

Странна епидемия "покосила" полицаите в италианската столица Рим на 31 декември. Над 80% от тях се "разболели" на празника и не могли да отидат на работа.

Масовото кръшкане на полицаите шокирало политическите кръгове в Италия, пише вестник Mirror. Премиерът Матео Ренци изрази разочарованието си в Twitter и обеща да направи промени в правилата за служителите в публичния сектор. "Разбрах, че 83% от полицаите не са били на работа на 31 декември, защото се разболели. Ето защо ще направим промени в правилата за публичния сектор", написа той в социалната мрежа.

Туристи и местни жители незаконно се насладиха на светлините на фойерверките около Колизеума и историческите площади в Рим. Те не бяха санкционирани, но кметът на столицата заяви, че наказания ще има за полицейските служители.

Според общинската полиция в Рим, отсъствието на толкова голям брой полицаи на Нова година се дължи на спор за заплащането и различни причини, като мързел или желание да прекарат празника с близките си. "Ние сме 5900 души, а трябва да бъдем 9400. По този начин не можем да работим по 24 часа дневно 7 дни в седмицата", каза Стефано Джанини, лидер на полицейския синдикат.

Близо 600 000 туристи пристигат в италианската столица, за да посрещнат новата година.

Драги не мисли да се кандидатира за президент на Италия

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги отново опроверга твърденията, че може да се кандидатира за италианския пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа